A Joker második része egyelőre bukdácsol a mozikban

2024. október 7. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Joker folytatásának nyitó hétvégéjén a bevételek jóval elmaradtak az első film sikerétől. 2019-ben Joker 96,2 millió dolláros nyitánnyal indított, míg a Joker: Kétszemélyes Téboly mindössze 40 millió dollárig jutott. A folytatás gyenge kezdése komoly csalódás lehet a Warner Bros. számára, különösen az első film hatalmas sikere után. A jegyeladások messze alulmúlták az eredetileg várt 50-65 millió dollárt, ezért a bevételi előrejelzéseket tovább csökkentették.

A rossz kritikák miatt ráadásul az is valószínű, hogy a film rövid ideig lesz a mozikban, ami szintén nem tesz jót a bevételnek. A Kétszemélyes Téboly egyébként nagyjából 200 millió dollárba került, szemben az első film 65 milliójával.

„Amikor jóváhagysz egy folytatást, abban reménykedsz, hogy legalább olyan sikeres lesz, mint az előző” – nyilatkozta Jeff Bock, az Exhibitor Relations elemzője, aki szerint a Warner túl is költekezhetett, annyira ragaszkodott a folytatáshoz.

A Jokert eredetileg önálló filmnek szánták, de mivel az R-besorolású alkotás minden idők egyik legtöbb bevételét hozó képregényes produkciója lett, és Joaquin Phoenix még Oscar-díjat is nyert Arthur Fleck megformálásáért, így a készítők alighanem nem tudtak ellenállni, és úgy döntöttek, csinálnak belőle egy második részt is.

A magyar mozikban a Filmforgalmazók Egyesülete adatai alapján a legnézettebb film volt a mozikban a Joker 2 a hétvégén, közel 50 ezren váltottak rá jegyet vasárnapig, ez majdnem 125 millió forintos bevételt jelent.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!