Halláskárosodása ellenére is visszatérne a koncertezéshez a 82 éves Paul Simon

2024. október 4. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Optimista és visszatérne az élő, egész estés koncertekhez a 82 éves Paul Simon, derül ki a Guardian friss interjújából. A tizenkétszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző még 2018-ban hagyta abba a turnézást, most pedig annak ellenére térne vissza, hogy 2023-as, Seven Psalms című albumának felvételei során elvesztette hallását a bal fülére.

„Remélem, hogy végül egy egész estés koncertet tudok adni. Optimista vagyok. Hat hónappal ezelőtt még pesszimista voltam” – mondta Simon a lapnak. Halláskárosodásáról azt nyilatkozta, ijesztő és frusztráló volt, sokáig tagadásban volt ezzel kapcsolatban. Egy idő után azonban szembe kellett néznie a változással, amit az életébe hozott.

Bár egy nyári interjújában még azt nyilatkozta, egyelőre nem tudja, hogyan fog így fellépni, szeptemberben már volt néhány kisebb koncertje. Egy New York-i jótékonysági eseményen például 150 fős közönség előtt játszotta el hétszámos setlistjét – a számok között a legnagyobb Simon & Garfunkel slágerek, így a Mrs Robinson, Homeward Bound és a The Sound of Silence is szerepelt.

Az énekes-dalszerző jelenleg az In Restless Dreams: The Music of Paul Simon című dokumentumfilmet is promotálja. A filmet az Oscar-díjas Alex Gibney rendezte, és október 13-án, Paul Simon 83. születésnapján mutatják be a brit mozikban.

Simon 2018-as, utolsó turnéjának bejelentésekor úgy fogalmazott, „kicsit nyugtalanító érzés, egy kicsit feldob és némileg megkönnyebbülés”, hogy elengedi zenei karrierjét. Hivatalos, utolsó koncertjét régi otthonában, a New York-i Queensben tartotta, azután még egyszer-egyszer 2019-ben is fellépett. Akkoriban azzal viccelődött, a búcsúturné csak arra volt, hogy feltornázza a jegyek árát. Ekkor azt is mondta, többet nem fog turnézni, de egy-egy koncert még beleférhet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!