A Sztárboxban ezúttal Szépréthy Roland bírta a legjobban az ütéseket

2024. szeptember 30. – 10:12

A Sztárboxban ezúttal Szépréthy Roland bírta a legjobban az ütéseket
Szépréthy Roland és Kovács István a közvetítőállásban – Fotó: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap folytatódott a Sztárbox második évadának negyedik negyeddöntője, és ahogy várható volt: nem maradtak el a megszokott műsorelemek: végtelen hosszúságú reklámblokkok, Hell energiaitalok, kínos bájcsevegések és előre betanult, mesterkélt beszólások uralták a kicsivel kevesebb, mint négyórás műsoridőt. A feszültség ezúttal a ringen kívül volt tapintható, maguk a mérkőzések inkább barátságos összecsapások voltak, mint dühtől izzó párbajok.

Az este rögtön Héder Barna csípős megjegyzésével kezdődött, amikor Shane Tusupnak odaszúrt, hogy nem a rövid meccseket kedveli, hanem a „Hosszú Katinkább” – nem annyira finoman célozva Tusup és Hosszú Katinka korábbi házasságára. A kamera azonnal Shane jelenlegi feleségére váltott, ami inkább kínosan feszült pillanatot teremtett, mintsem humoros helyzetet.

Szépréthy Roland jelenléte a műsorban egyre inkább arra enged következtetni, hogy még a kollégái sem értik, mit keres ott, ezért a legtöbb csípős megjegyzést ő zsebelte be az este folyamán, legfőképpen kommentátor társától, Kovács „Kokó” Istvántól:

„Örülj, hogy itt ülsz mellettem pizsamában, és nem a ringben vagy”

– szúrta oda vicceskedve Kokó.

Az első meccsen Sárközi Ákos sztárséf és Horváth Tomi énekes csapott össze, a küzdelem meglepően tiszteletteljesen és sportszerűen zajlott. Horváth Blade-szerkóban vonult be az ikonikus véres rave jelenetben elhangzott zenére, Sárközi pedig The Prodigyre, ami mindkettejüktől meglepően jó választás volt.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub

Mindkét versenyző a nulláról kezdte a felkészülést, de kor tekintetében Horváth több mint 10 év előnnyel indult. A mérkőzés végére ennek ellenére mindketten nagyon elfáradtak, az utolsó percekben alig pár centire álltak egymástól, és mindenféle védekezés nélkül záporoztak az ütések. Az összecsapást végül Horváth nyerte meg, de Sárközi, a feketeöves „fűszermester”, még vérző szájjal is komoly meglepetést okozott harci szellemét és állóképességét bizonyítva.

Két meccs között folytatódott a szokásos menet: izzadva igyekeztek kitölteni a műsoridőt, ezt gimis szalagavatókat meghazudtoló lemezlovagosokkal, és randomnál randomabb interjúalanyokkal próbálták megoldani, megszólaltatták például a ring mellett szurkoló Hujber Ferit és Kozsót is.

A második meccsen Dér Heni énekesnő és Sápi Vivien influencer csapott össze egymással. A küzdelem békés hangulatban zajlott, különösebb feszültség vagy odaszólogatás nélkül. A küzdelem végére ők is nagyon elfáradtak, a végére szinte meg is állt a meccs. A bírók végül Sápit hozták ki győztesnek, pedig ha valaki Dér Heni impozáns al- és felkarizmait látta a bemutatóvideójában, biztosan nem erre a végeredményre tippelt volna.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub

Még az est nagyágyújaként emlegetett gálameccs előtt gyorsan fellépett Gáspár Laci is az új dalával, így a „Milyen csodás ez a nap!” poénnak természetesen kötelezően el kellett sülnie. Ahogy a produkciónak is, az utána lévő gigászok harcának is jóval nagyobb volt a füstje, mint a lángja, hiszen a lányok harca után már jóval könnyebben lankadt az ember figyelme, akármennyire is próbálták fenntartani azt saját maguk agyonpromóciózásával.

Kokó a gálameccsen újra ringbe szállt, ezúttal bíróként, így a műsorvezetők közt helycserés támadások mentek végbe. Héder Barna és Szujó Zoltán került a kommentátori székekbe, de Csobot Adél és Szépréthy Roland is helyet cseréltek, így utóbbi látogatta az utolsó mérkőzőket, Bárdosi Sándort és Árpa Attilát, akiktől egy-egy pofont is bezsebelt az öltözőben. A gála résztvevői szó szerint megütötték az influencert, de baj nem történt, mivel Szépréthy bukósisakot viselt közben.

Fotó: RTL Sajtóklub
Fotó: RTL Sajtóklub

Végre elérkezett a várva várt összecsapás, ahol az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor és a Sztárbox tavalyi évadának ezüstérmese, Árpa Attila feszültek egymásnak. Az egekbe szökő várakozások ellenére a mérkőzés inkább volt lapos, mint izgalmas, és végül Bárdosi húzta be magabiztosan a győzelmet. Az ex-birkózó annyira biztos volt a győzelmében, hogy még az eredményhirdetés előtt felemelte a kezét. Bárdosi egyébként nagyon élte a műsort, a diadal után még egy utolsó csípős mondatot is odaszúrt Szépréthynek, megkérdezte tőle, hogy „milyen érzés végre férfiak között lenni?”.

Nem ez volt az évad legjobb adása, de legalább mindhárom mérkőzés a szabályok szerint zajlott le, ami már önmagában is értékelhető. A végén még történt egy váratlan kihívás is, Varga Viktor hívta ki Árpa Attilát egy meccsre, mivel mindketten „farkasnak” nevezik magukat és ez olyan konfliktus, amit csak a ringben lehet lerendezni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!