J.K. Rowling bejelentette, hogy hamarosan egy futurisztikus regényen kezd el dolgozni

2024. szeptember 19. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

J.K. Rowling egy új, futurisztikus regényen dolgozik, írja a Deadline. A Harry Potter írója elmondta, hogy miután befejezte Robert Galbraith (Rowling írói álneve) Strike című sorozatát, ezen kezd el dolgozni. Rowling-tól egy rajongója azt kérdezte az X-en, hogy fontolóra venné-e, hogy írjon egy futurisztikus témájú könyvet, az írónő erre a kérdésre válaszolta azt, hogy ha befejezte a jelenlegi projektjeit, akkorpont valami hasonlóba kezdene bele.

„Akár három könyvet is tudnék írni a Strike után, mindegyikbe belekezdtem, mert iszonyúan munkamániás vagyok. Az egyik, amit tervezek befejezni egy futurisztikus regény, de sajnos nem egy épp Űrodüsszeia, sajnálom. Határozottan földhöz ragadtabb” – válaszolta a rajongójának Rowling.

Rowling következő regénye Robert Galbraith írói álnév alatt fog kijönni, ez lesz a nyolcadik része a Strike sorozatnak, melynek címe The Hallmarked Man lesz. A Times of Londonnak mesélte májusban, hogy még két Strike-könyvet tervez a jövőben.

Robert Galbraith könyvei a krimi műfaját erősítik, és azért használ álnevet az író, mert minél inkább el akart határolódni az őt jellemző fantasy-regényektől, azt akarta, hogy ezek elkülönüljenek az életművében. A Strike-regények főszereplője Cormoran Strike háborús veterán, aki magánnyomozóként dolgozik.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!