Cillian Murphy lerántja a leplet a katolikus egyház titkairól a Small Things Like These előzetesében

2024. szeptember 19. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Small Thing Like These című film története Claire Keegan azonos című sikeres novelláján alapszik. Az 1985-ben játszódó film középpontjában az elvált apa, Bill Furlong (Murphy) áll, aki szénkereskedőként dolgozik, hogy eltartsa a családját. Munkája során olyan felfedezésre bukkan, ami miatt szembekerül a várost uraló egyházzal. A filmben látható még Emily Watson, Michelle Fairley, és Eileen Walsh is.

Enda Walsh drámaíró alakította át a forgatókönyvet Tim Mielants (Peaky Blinders) rendezővel. A film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, a producerek között pedig ott van Matt Damon és Ben Affleck is.

Murphy a Vanity Fairnek nyilatkozta, hogy a Small Thing Like These az ír emberek generációs traumáit rögzíti. „Úgy érzem a művészet egy gyengédebb módja a megszólításnak és szembenézésnek, mint a kormányzati jelentések, vagy pedig a tudományos kimutatások” – mondta Murphy, aki az Oppenheimer fogatása alatt mutatta meg a Small Things Like These forgatókönyvét Matt Damonnak. Erre így emlékezett vissza:

„Megmutattam a forgatókönyvet Mattnek, aki imádta. Emlékszem azt mondtam, hogy ez egy teljesen másik film, de tematikájában hasonlítana a Manchester by the Sea című filmre, amit szintén ő producerelt”.

A filmet november 8-tól vetítik az amerikai mozik, hazai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!