Neil Gaimant szexuális zaklatással vádolják, leállították a könyvéből készült sorozat forgatását

2024. szeptember 10. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Amazon Prime Video szünetelteti az Elveszett Próféciák (Good Omens) utolsó évadának gyártását. A döntés két hónappal azután született, hogy a sorozat fő alkotóját, Neil Gaimant több nő is szexuális zaklatással vádolta meg.

A Gaiman könyveit alapul vevő sorozatban Michael Sheen egy angyalt, David Tennant pedig egy ördögöt alakít, a harmadik évadot pedig a tervek szerint Skóciában forgatnák, ám az Amazon még a felvételek megkezdése előtt felfüggesztette a produkciót. A hírt először lehozó Deadline úgy tudja, változások várhatók a sorozatnál, ám a készítők nem kommentálták a lapnak az értesülést.

Neil Gaiman – Fotó: Daniel Zuchnik / Getty Images
Neil Gaiman – Fotó: Daniel Zuchnik / Getty Images

Júliusban a Tortoise Media anyaga részletezte a Neil Gaiman elleni vádakat. Az írót azzal vádolják, hogy 2003-ban egy akkor 18 éves nőt és 2022-ben egy 23 éves nőt zaklatott szexuálisan. Neil Gaiman tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna a két nővel a beleegyezésük nélkül. Hozzátette, hogy a későbbi ügyben az új-zélandi rendőrség 2022-ben nem indított nyomozást a feljelentés alapján, ami szerinte a vád megalapozatlanságát bizonyítja. Az új-zélandi rendőrség azonban jelezte, hogy továbbra is próbál kapcsolatba lépni a nyomozás kulcsszereplőivel, de a résztvevők tartózkodási helye miatt bonyolult az ügy. A vádat megfogalmazó nő azt állítja, új-zélandi otthonában történt az eset, ahol dadaként dolgozott.

Az Elveszett Próféciák 2019-ben debütált a Prime Videón, eredetileg minisorozatnak szánták, de annyira népszerű volt, hogy a produkció visszatért egy második évadra is, a harmadik, befejező évad sorsa azonban így kérdőjeles.

Korábban a Disney is jelezte, hogy felfüggesztette a The Graveyard Book című Gaiman-könyv filmadaptációjának előkészületeit. A Disney a hírek szerint nem dobta még kukába a filmtervet, de a fejlesztést leállították.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!