Annyira tartanak az amerikai elnökválasztástól a nagy filmstúdiók, hogy november elején inkább nem mutatnak be új filmeket

2024. szeptember 7. – 00:04

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú idő után először fordul el, hogy az amerikai elnökválasztás környéki hétvégéken nem lesznek új blockbusterek az amerikai mozikban. November első és második hétvégéje hagyományosan jó időpontnak számít a premierekre, idén azonban a Kamala Harris és Donald Trump közötti verseny várhatóan annyira hangos lesz, hogy a forgalmazók inkább visszavonulót fújnak: a The Hollywood Reporter szerint az összes nagy stúdió kerüli a filmek bemutatását az elnökválasztás előtti és utáni hétvégén. Ennek egyik oka, hogy a tévés hirdetési díjak a politikai reklámok miatt jelentősen, akár 30–40 százalékkal is megemelkedhetnek, amivel a filmstúdióknak is számolniuk kéne, de a filmszakma attól is tart, hogy akár komoly zavargások is kialakulhatnak az eredmények miatt.

Paul Dergarabedian, a Comscore nevű médiaelemző cég egyik szakértője szerint akkora kockázat lenne megvárni, hogy a látogatók távolmaradnak-e a moziktól a hétvégén, hogy a legtöbb stúdió azt inkább nem vállalja. A The Hollywood Reporter által megkérdezett egyik nagy forgalmazó úgy nyilatkozott, hogy a kasszát még soha nem befolyásolta a választás, de ez a mostani szerinte „egy teljesen új szint” lesz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!