Meghalt Rich Homie Quan atlantai rapper

2024. szeptember 6. – 14:51

Meghalt Rich Homie Quan atlantai rapper
Rich Homie Quan 2022. szeptember 27-én Atlantában – Fotó: Prince Williams / Wireimage / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön 34 éves korában meghalt Rich Homie Quan, többszörös platinalemezes atlantai rapper – írja a New York Times.

A CNN értesülései szerint a rapper (születési nevén Dequantes Devontay Lamar) az atlantai Grady Memorial kórházban hunyt el. Ezt Jimmy Sadler, a Fulton Megyei Orvosszakértői Hivatal vezető orvosszakértője és az ügyet vizsgáló halottkém is megerősítette. Lamar halálának oka egyelőre ismeretlen, a TMZ azonban megszerzett egy rögzített telefonhívást, amelyben a rapper barátnője kétségbeesetten magyarázza a 911 diszpécserének, hogy párja nem lélegzik, és leállt a szívverése.

Az előadó barátnője azt is elmondja, hogy a rapperre a kanapén ülve talált rá, aki nem reagált semmilyen jelzésre, a szája pedig habzani kezdett, mikor barátnője meg akarta mozdítani a testét. A rapper családját váratlanul érte a hír, és értetlenül állnak a tragédia előtt. Mint elmondták, a rajongókkal együtt ők is várják, hogy többet tudjanak meg a körülményekről. Sadler a CNN-nek elmondta, hogy pénteken várható legelőbb boncolási eredmény, amiből biztosan meg lehet állapítani a halál pontos okát.

Quan halálhíre után rögtön felreppentek a hírek, hogy a rapper túladagolásban halt meg, majd Boosie Badazz rapper, az elhunyt előadó barátja is erre hivatkozott a közösségi médiában. Az előadó egy X-bejegyzésben utalt rá, hogy Quan túladagolta magát („OD”), és épp a minap beszélgettek utoljára egymással.

Boosie Badazz posztja alatt egy kommentelő emlékeztetett rá, hogy hány rappert veszített el a szakma az elmúlt pár évben drogtúladagolásban. Arról korábban a Telexen is írtunk, hogy az elmúlt 5-10 évben tragikusan fiatalon haltak meg a rapsztárok az Egyesült Államokban opioid-túladagolás és az elharapódzó gyilkosságok miatt. Ha a boncolás után megerősítik, hogy igaz a hír, Rich Homie Quan a sokadik fiatal előadó lesz a modern hiphop színtérről, akinek ismeretlen eredetű kábítószerek okozták a halálát. Mindez egyaránt fest szomorú képet az Egyesült Államokban tomboló opioidválságról és a trapzenei színtér modern realitásairól.

Rich Homie Quant több előadó is gyászolja a közösségi médiában, köztük Meek Mill, 2 Chainz, Jacquees, Yung Lean, és az elmúlt évek egyik leghíresebb rappere, a szintén atlantai születésű Playboi Carti is, aki 24 óráig elérhető Instagram-történetben tett közzé pár képet Rich Homie Quan leghíresebb dalának, a Lifestyle-nak a klipjéből. Carti épp Rich Homie Quan halálhíre után vette át a Billboard magazin által neki ítélt Év előadója díjat, a gálán pedig élőben is lerótta a tiszteletét Quan előtt. „Nyugodj békében, Rich Homie Quan” – mondta a köszönőbeszédében.

Rich Homie Quan 2011 óta volt aktív, a 2013-ban megjelent Type Of Way című dalával futott be, majd közreműködött YG egyik gigaslágerében is. Ezután kollaborált Travis Scottal, a legtöbben mégis a Birdman által alapított Rich Gang csapatból ismerték meg a nevét. A csapat zászlaja alatt adták ki Young Thuggal közösen a Lifestyle című dalt, ami trapzenei alapművé vált Atlantában és a hiphopszíntéren belül. Amellett, hogy a dal löketet adott a később népszerűvé váló mumble rapnek, őket is a mainstreambe juttatta, miután platinalemez lett az Egyesült Államokban.

A rapper újabban már nem volt túl aktív, 2022-ben hozta ki utolsó EP-jét Family & Mula címmel. 2024-ben mégis visszatért, utolsó hivatalos megjelenése az idén júliusban kiadott, 2 Chainzzel közös Ah'chi volt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!