Egy gyanús drón miatt kellett leállítani a Green Day detroiti koncertjét

2024. szeptember 5. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan helyzet állt elő a Green Day szeptember 4-ei koncertjén a detroiti Comercia Park stadionban – írja a Billboard. Az épp turnézó zenekar legutóbbi show-ját le kellett állítani egy időre, miután egy beazonosíthatatlan drón jelent meg a színpad légterében, ezzel megakasztva a koncertet.

A Billboard információi szerint a drónt a biztonsági szolgálat munkatársai szúrták ki, akik gyorsan reagáltak, és felszólították a zenekart, hogy hagyják el a színpadot, ezzel megelőzve az esetleges katasztrófa lehetőségét. Ahogy az a detroiti CBS tévécsatorna által közzétett videóban is látszik, Billie Joe Armstrong és a zenekar tagjai a felszólítás után hirtelen lerohantak a színpadról, miközben a több mint negyvenezres tömeg tovább énekelte a Longview című dalukat.

A közönséget a színpadi kijelzőkön tájékoztatták, hogy a show szünetel és legyenek türelemmel a további tájékoztatásig, majd 10 perc után visszatért a zenekar és folytatták a félbehagyott dalt. „Hogy vagytok? Onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk” – mondta Armstrong, majd a helyszíni beszámolók szerint arra kérte a rajongókat, hogy egy kis időre tegyék el a telefonjaikat, és éljék meg velük a pillanatot.

Az énekes a koncert közben reagált is a potenciális fenyegetésre, mint mondta,

„elmondom neked, nincs az a rohadék, aki meg tudna állítani minket!”

A koncert után a Green Day egy X-bejegyésben kért elnézést, a posztban azt is elárulták, hogy a rendőrség is közbelépett. „Detroit! Elnézést a ma esti késésért, a stadion biztonsági személyzete kiürítette a színpadot egy potenciális biztonsági probléma miatt. A detroiti rendőrség gyorsan megoldotta a helyzetet, így folytatni tudtuk a koncertet. Köszönjük a megértést” – írták.

Mint a detroiti híradásokból azóta kiderült, a drónt használó meg nem nevezett személyt azóta elfogták, és őrizetbe vették a helyi hatóságok.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!