Demjén Ferenc slágereire habarodnak egymásba a fiatalok az új magyar romkomban

2024. július 31. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Hogyan tudnék élni nélküled? című új magyar romkom első előzetese. A Demjén Ferenc slágerek köré épülő zenés vígjáték december 12-én kerül a mozikba.

A film alapötlete Kirády Attila producertől származik, a film kreatív producere Goda Kriszta (Szabadság, szerelem, BÚÉK, Csak szex és más semmi), aki Kormos Anettel (Mintaapák, A mi kis falunk) együtt írta a forgatókönyvet is. A filmet Orosz Dénes rendezi, aki korábban olyan filmeken dolgozott, mint a Seveled, a Poligamy, a Magic Boys és a Coming out.

A Hogyan tudnék élni nélküled? főszereplője Lili (Varga-Járó Sára), aki szerelme tragikus elvesztése után begubózva, magányosan tengeti mindennapjait, mígnem szülei lakásában rábukkan anyja naplójára és egy köteg szerelmes levélre. Miközben olvasni kezdi őket, megelevenedik előtte a múlt, a kilencvenes évek elejének egyik felejthetetlen nyara: Lili anyja, Eszter (Törőcsik Franciska) két barátnőjével a Balatonnál vakációzik. Eltökélte, hogy hűséges marad otthon hagyott, karót nyelt pasijához, terveit azonban alaposan összekuszálja, amikor megismerkedik Gergővel (Ember Márk), aki laza, vicces és van még egy nagyon jó tulajdonsága: egy zenekar frontembereként a szigligeti strandon lép fel a haverjaival (Marics Peti, Kirády Marcell). „A Balaton-parti nyár áthangolja a fiatalok életét, sőt, még a gyerekeik életére is hatással lesz” – áll a film készítőinek közleményében.

A filmben olyan Demjén-slágerek hangzanak majd el, mint a Sajtból van a hold, a Darabokra törted a szívem, a Szerelemvonat, a Jégszív és a Jöjj vissza vándor.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az MBH Bank és az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. társfinanszírozásában, illetve a TV2-vel mint médiapartnerrel együttműködésben készül.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!