Nem akar közös csomagot más streamingszolgáltatókkal a Netflix

2024. július 18. – 23:24

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepő fordulat volt nemrég, amikor a két rivális streamingszolgáltató, a Disney+-t és a Hulut működtető Disney, valamint a (volt HBO) Maxot birtokló Warner Bros. Discovery megállapodott róla, hogy az Egyesült Államokban közös csomagban is elő lehet fizetni a szolgáltatásaikra. Na, a Netflix ehhez nem fog csatlakozni, a Deadline arról ír, hogy a cég vezetősége a befektetőknek írt levélben erről tájékoztat.

Az érveik közt van, hogy parádés a kínálatuk és a termékélményük, ügyfeleik pedig nagyon elkötelezettek hozzájuk, nincs hát szükségük a közösködésre. Persze a Deadline szerint ez nem meglepő annak tükrében, hogy a Disney és a Warner pont a Netflixnek akar komolyabb konkurenciát teremteni a közös csomaggal. Annak a Netflixnek, ami nemrég közölte, már 277 millió előfizetőnél tart.

Májusban egyébként J. B. Perrette, a Warner streamingfőnöke is azt mondta, nem érzik szükségét újabb cégek bevonásának a megállapodásba.

A Netflix persze szereti a partnerségeket, de inkább az eszközgyártókkal, fizetőstévé- és mobilszolgáltatókkal. Így a Comcast és a Verizon is bejelentett együttműködést a Netflixszel az utóbbi hetekben, náluk a Peacock és az Apple TV+ szolgáltatásait lehet csomagban kapni a Netflixszel.

Júniusban beszélgetni tudtunk Casey Bloysszal, aki 2016 óta felel az HBO (és azóta a Max Originals) gyártásaiért, a beszélgetésben szóba került többek közt a Disney-vel való együttműködés is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!