Megváltoztak a fogyasztási szokások, ezért már a tíz év felettieknek is kell jegy a Campus Fesztiválra

2024. július 17. – 07:15

Másolás

Vágólapra másolva

2023-ban egészen 12 éves korig ingyenes volt a belépés a debreceni Campus Fesztiválra, idén azonban ez már másként van, pár hónapja ugyanis változott az ÁSZF azon pontja, ami a 12 éven aluli gyerekek részvételéről rendelkezik. A módosítás szerint a korábbi 12 éves korhatár lejjebb került, és már csak a 10 éven aluliak léphetnek be ingyenesen a fesztivál területére. Megkeresésünkre Miklósvölgyi Péter, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője azt közölte, hogy tudják, hogy a döntés nem népszerű, ők is nehezen hozták meg.

„A döntés hátterében az utóbbi évek jelentős mértékben megváltozott koncertlátogatási szokásai, valamint a fesztivál befogadóképességének korlátai állnak. Az, hogy a korábbi 12 éves korhatár lejjebb került, már március óta így van, ezt a szervezői döntést közel négy hónapja kommunikáljuk. Megértésüket köszönjük” – írta.

A Campus Fesztivál sajtófőnöke a Telexnek hozzátette, hogy a Campus Fesztivál minden évben kiáll valamilyen társadalmi ügy mellett. 2023-ban a VIP támogatói jegyekből 12 millió Ft gyűlt össze, ennek egy részét az elmúlt évekhez hasonlóan a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványnak ajánlották fel, 5 millió forintot pedig tanszerekre fordítottak.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!