Voltak, akik reggel óta sorban álltak – százas tömeg várt a Westendben új üzletet nyitó Balázs Kicks előtt

2024. július 13. – 13:59

Voltak, akik reggel óta sorban álltak – százas tömeg várt a Westendben új üzletet nyitó Balázs Kicks előtt
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly 1,5 milliárdos forgalmat csináló magyar sneakerpápa, Pachert Balázs a Westendben nyitotta meg a második üzletét. Az ajándék cipővel és egyéb nyitási akciókkal beharangozott eseményre közel kétszáz, javarészt tini érkezett, hogy órákat várakozzanak a nem kifejezetten nagy üzlethelyiség bejárata előtt.

A nyitás előtt fél órával az üzlet előtti részen már mozdulni sem lehetett, nem csoda, hogy a szervezők úgy döntöttek, szalagokkal választják el a várakozókat a többi vásárlótól, hogy ne bénuljon le a bevásárlóközpont Nyugati pályaudvar felőli bejárata. A helyszínen sok szülő is beállt a sorba, akik a tizenéves gyerekeiket kísérték el a Z generáció talán legnagyobb közösségi élményére.

Balázs Kicks az új iPhone

A hangulat arra hasonlított a leginkább, amikor hosszú évekkel ezelőtt az új iPhone-okra voltak képesek az emberek hosszú órákat, sőt, olykor napokat várni az üzletek előtt. A sor első, tömött részén állók azt mondták, hogy már reggel nyolc óta az üzlet előtt vártak, de sikerült olyan szerencséssel is beszélni, aki lényegében már előző este elfoglalta a pozícióját.

Az üzletbe harmadikként érkező srác azt mondta, hogy záráskor kiment a bevásárlóközpont elé, majd azért úgy döntött, hogy nem éjszakázik az utcán, hanem inkább elmegy haza. Másnap csak 7 óra körül tudott visszajönni, de akkor már álltak előtte, így jutott be csak harmadikként az üzletbe. Így is kapott egy több mint 40 ezer forintos Nike Air Force 1 Triple White cipőt, de a több mint százezres 4-es Yellow Thunder Jordanről lemaradt.

A sor közepén állók, akiknek már nem volt esélyük ingyen sneakerre, azt mondták, hogy ők csak pár órája érkeztek, de így is megéri beállni a sorba, mert az első nyolcvan ember ingyen kap egy energiaitalt.

Fotó: Olvasói fotó / Telex Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

A tömeg az utolsó fél órában már ötpercenként skandálta, hogy „nyisd ki”, de ennek ellenére szinte semmilyen dulakodás nem alakult ki a sorban. A biztonsági őrök rendszeresen figyelmeztették a vásárlókat, hogy haladjanak a kialakított folyosó sorhoz távol eső oldalán, hogy ne alakuljon ki dugó, de a nyitás pillanatában így is beállt a tömeg, nem volt se előre, se hátra. A rácsok felemelkedésekor hatalmas ordítozás kezdődött, de a fiatalok akkor sikítottak a legjobban, amikor megjelent az üzlet ajtajában Pachert Balázs.

A sorban várakozó fiatalok az ingyen osztogatott cipők és egyéb akciók ellenére sem lettek mérgesek, amikor egyes későn érkezők szabálytalanul, a szalagon átbújva beálltak a sor első részére, sokan csak nevettek rajta. A fiatalok általában a telefonjukat nézték és TikTokoztak, vagy egymás cipőjét pásztázták. Az alkalomra szándékosan egy Lidl antisneakert vettem fel, amit jó páran megmosolyogtak.

Szijjártó, Magyar, MC Isti

Pachert Balázs az elmúlt egy évben alaposan beszivárgott a mainstreambe, feltűnt az RTL-es Cápák közöttben, majd interjút készített Szijjártó Péterrel, Magyar Péterrel és MC Istivel is. A rajongókat arról kérdeztem, hogy mennyire zavarja őket, hogy Balázs ilyen látványosan elkezdett nyitni a boomerek felé.

Többen azt mondták, hogy nem zavarja őket, inkább örülnek neki, de az említett sneaker tourok közül egyértelműen az MC Isti trashtartalomgyártóval készített beszélgetés tetszett nekik a legjobban. A helyszínen egyébként nem hemzsegtek a celebek, egyedül a TV2-es Kőzgazdag fiatalokban is feltűnő PSG Ogli jelent meg, de vele sajnos nem sikerült beszélni, mert azonnal eltűnt a sor eleje felé haladva.

A Westendben sétálgatók sokszor egymást kérdezgették, milyen zenész vagy celeb van itt, hogy mozdulni sem lehet, de közben csak új üzletet nyitott a fiatalok körében valószínűleg Magyarország legismertebb cipőboltosa.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!