A Disney-nél készülhet Az ördög Pradát visel folytatása

2024. július 10. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Készül Az ördög Pradát visel folytatása a Disney-nél, visszatérhet az eredeti szereplőgárda és a rendező, David Frankel is – írja a Guardian. A 2006-os vígjátékban Meryl Streep egy meghatározó amerikai divatmagazin, a Runway nagyhatalmú főszerkesztőjét alakítja, és a végletekig hajszolja két asszisztensét, egyiküket Emily Blunt, másikukat Anne Hathaway alakítja. A Lauren Weisberger regénye alapján készült film forgatókönyvét Aline Brosh McKenna írta, aki a brit lap szerint már tárgyal a folytatásról a Disney-vel. Az ördög Pradát visel második részében a Runway főszerkesztője várhatóan a nyomtatott sajtó hanyatlásával és a digitális médiatermékek térhódításával szembesül majd.

Várhatóan csavar lesz a sztoriban az is, hogy az első részben még asszisztenst játszó Emily Blunt ezúttal egy luxuskonzorcium értékesítőjeként tűnhet fel, aki arról dönt, hol helyezzenek el reklámhirdetéseket. A Guardian szerint egyelőre hiányzik a folytatásból az újságírógyakornokot alakító Anne Hathaway, a főszerkesztő helyettesét alakító Stanley Tucci viszont segítette a film folytatásáról szóló tárgyalásokat, így rá valószínűleg számíthatunk a készülő projektben.

Meryl Streep, Anne Hathaway és Emily Blunt legutóbb a februári SAG Awardson találkozott, amin Christina Applegate utoljára vett részt. Emily Blunt és Anne Hathaway a Variety műsorában is felelevenítette Az ördög Pradát viselben szerzett élményeit, azt mondták, imádták csinálni a filmet.

„Nem tudom, hogy bármelyikünk tudta volna, hogy az lesz belőle, ami lett. Minden héten ezt idézik nekem. Ez lesz a film, ami megváltoztatta az életemet” – mondta Blunt.

Az ördög Pradát viselnek a 2000-es években hatalmas sikere volt a divatrajongók körében, elsősorban azért, mert kimondatlanul is sok olyan párhuzammal és utalással van tele, amik azt erősítik, hogy a filmbeli Runway az valójában a Vogue magazin, főszerkesztője pedig a divatvilág egyik ikonja, Anna Wintour. A párhuzamot erősíti, hogy az alapsztorit jegyző Lauren Weisberger saját tapasztalataiból írta meg regényét, hosszú ideig dolgozott ugyanis az amerikai Vogue magazinnál.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!