Kétrészes animációs filmként tér vissza a Watchmen

2024. június 14. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön debütált az új Watchmen-animációs film első előzetese. A 2023-as San Diegó-i Comic-Con-on bejelentett kétrészes animációs film a Warner Bros. szerint hű lesz az alapműhöz – írja az IGN. A 40 másodperces kedvcsinálóból nem derült ki, hogy mikor lesz az animációs filmek premierje, de a GameRadar+ szerint a produkció első részét 2024. augusztus 13-án mutathatják be Blu-ray formátumban. A lap értesülései szerint Maxon is elérhető lesz majd a film, a második rész viszont csak 2025-ben érkezik.

Alan Moore 1986-ban megjelent kultikus képregényéből korábban több adaptáció is készült. Először 2009-ben forgatott róla filmet Zack Snyder, ami megosztó volt a rajongók körében. Sokan kritizálták azt, hogy az adaptáció befejezése eltért az eredetitől. 2019-ben Damon Lindelof, a Lost – Eltűntek showrunnere készített minisorozatot a képregényből az HBO-ra. A kilencrészes sorozat a képregény eseményei után játszódott, és sokkal jobb kritikákat kapott, mint Zack Snyder verziója.

Az animációs film rövid teasere viszont az eredeti képregény történetét vázolja fel. A Watchmen a nyolcvanas évek disztópikus Amerikájában játszódik, ahol Richard Nixont harmadjára választják meg az Egyesült Államok elnökének, a szuperhatalmak közötti nukleáris feszültség nem enyhül, miközben az amerikaiak birtokában van a világ egyetlen szuperembere, Dr. Manhattan. A maszkos igazságosztókat azonban betiltották az USA-ban, és valaki megölte a Komédiásként ismert igazságosztót. Rorschach, a maszkos hős nyomozni kezd az ügyben, és összeesküvést sejt az eset mögött. Emiatt felkeresi a feloszlott Watchmen (Őrzők) tagjait, hogy kiderítse, ki akar az igazságosztók életére törni. Az animációs film előzetesét alább lehet megtekinteni:

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!