Több neves elektronikus fellépő is érkezik idén az inotai turbinacsarnokba

2024. május 17. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

A tavalyi év egyik újdonsága volt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretein belül megvalósuló Inota Fesztivál, amit az elhagyatott Inotai Erőműben rendeztek. Jó ideig nem volt biztos, hogy az elektronikus zenei fesztivált idén is megrendezik-e, végül kiderült, hogy igen, de csak az erőmű turbinacsarnokát használják majd, nem az egész épületet.

Az Inota Focus nevet kapó fesztivál a két júliusi nap (12-13) lineupját is bejelentette, a hangsúly pedig ezúttal is a kísérleti elektromos zenén és a hozzá tartozó grandiózus vizuálokon lesz. A fesztivál szombati napjára érkezik az izlandi Ben Frost, aki Greg Kubacki gitáros és Tarik Barri audiovizuális zeneszerző társaságában adja elő legújabb, Scope Neglect című zajos, dark-ambient lemezét.

A mozgalmasabb techno kedvelőinek sem kell szomorkodni, hiszen jön a Schwefelgelb német duó, a dán Schacke, hazai részről pedig Yibai és Katona Kati közös audiovizuális szettjét is megtekinthetik a fesztiválra látogatók.

A szombati napot szintén a veretősebb zenéké lesz a főszerep, Torinóból érkezik az acid-duó Boston 168, és a kompromisszumot nem ismerő Gabber Eleganza is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!