Két év múlva jöhet az új Gyűrűk Ura-film Gollammal a főszerepben

2024. május 9. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

2026-ban érkezik az új Gyűrűk Ura-film, a Vadászat Gollamra. A rendező az eredeti filmekben a karaktert alakító Andy Serkis lesz, aki ebben a filmben is magára ölti majd a szerencsétlen sorsú Gollam bőrét – írja a Variety.

Az eredeti A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője, Peter Jackson és partnerei, Fran Walsh és Philippa Boyens a film producerei – közölte David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója csütörtökön.

A Walsh és Boyens, valamint Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou forgatókönyvírók által készített projekt jelenleg a forgatókönyv-fejlesztés korai szakaszában van, és „még elmesélendő történetszálakat fog felfedezni”.

A Warner Bros. csütörtök délelőtt kiadott sajtóközleményében a stúdió azt is elárulta, hogy a film munkacíme „A Gyűrűk Ura: Vadászat Gollamra”, és Serkis a rendezés mellett a címszerepben is látható lesz.

Jackson, Walsh és Boyens közölte: „Megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkisszel utazhatunk vissza Középföldére”.

„Igen, drágassszágom” – írta Serkis. „Eljött az idő, hogy újra az ismeretlenbe merészkedjünk kedves barátaimmal, Középfölde rendkívüli és páratlan őrzőivel, Peterrel, Frannal és Philippával. Mike-kal és Pammel, valamint a Warner Bros. csapatával együtt, a WETA-val és az új-zélandi filmes családunkkal. Ez egyszerűen túlságosan finom...”.

A Warner Bros. 2023 februárjában jelentette be, hogy a stúdió a jövőben több filmet is készít J.R.R. Tolkien könyvei alapján, miután megszerezték az adaptációs jogokat A Gyűrűk Ura-trilógiára és a Hobbitra is.

A Jackson által rendezett eredeti A Gyűrűk Ura-trilógia világszerte közel 3 milliárd dolláros bevételt hozott. A trilógiát összesen 30 Oscar-díjra jelölték, amiből 17-et vihetett haza, köztük a legjobb filmnek járó díjat a 2003-as A Gyűrűk Ura: A király visszatér-ért.

Jackson Tolkien A hobbit című művén alapuló trilógiája 2012 és 2014 között szintén elérte a 3 milliárdos bevételt, a siker alapján csak idő kérdése volt, hogy mikor jöhet a folytatás.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!