Fonogram-életműdíjat kapott az Edda, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián is

2024. május 2. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel. A közleményben azt írták, hogy a miskolci Edda Művek több tagváltáson és „újjászületésen” esett át, ma pedig Pataky Attila, Alapi István, Gömöry Zsolt és Kicska László a tagja.

Müller Péter Sziámiról azt írják, hogy a magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyénisége, aki még 72 évesen is képes a folytonos megújulásra, költő, dalszerző, énekes, filmrendező, színész, kulturális szakember. A nevéhez köthető az URH, a Kontroll Csoport, Sziámi (eredetileg Sziámi Sziámi), a Szakcsi Lakatos Bélával közös Pianissimo! duó, a Kirschner Péterrel közös Felevad duó. Jelenleg is turnézó zenekara a Müller Péter Sziámi And Friends.

Galler András Indiánról pedig az szerepel a közleményben, hogy a legnépszerűbb magyar videóklip-rendező, 32 éve tartó pályája alatt mintegy 800-900 videóklip elkészítéséért felelt Szőke János operatőri munkája mellett. A nevéhez fűződnek a Voice és A Nagy Duett kisfilmjei is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!