Magyarországon ad koncertet a Converge és az Einstürzende Neubauten is

2024. április 16. – 18:52

Magyarországon ad koncertet a Converge és az Einstürzende Neubauten is
Az Einsturzende Neubauten egy 2005-ös londoni koncerten – Fotó: Tony Oudot / FilmMagic / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Egymást érték kedden a hazai koncertekről szóló bejelentések, hiszen nemcsak az Isolation Budapest első neveiről rántották le a leplet a szervezők, de két nagy budapesti koncertről is érkezett hír.

Kiderült például, hogy augusztus elsején visszatér Budapestre a Converge. A kultikus metalcore zenekar már többször is járt a fővárosban, legutóbb 2014-ben játszottak az A38 Hajón, most tíz évvel később a Dürer Kert nagytermébe térnek vissza.

A meghatározó zenekar két alapítója, Jacob Bannon és Kurt Ballou egyébként saját maguk jogán is fogalmak a nemzetközi extrémzenei színtéren. Bannon nemcsak frontember, de ő felel a zenekar ikonikus vizuális anyagaiért is, és számtalan másik együttesnek is dolgozott már dizájnerként. Szintén ő alapította az egyik legnagyobb extrémzenei kiadót, a Deathwisht is. Ballou pedig a GodCity nevű stúdiójával írta be magát a hardcore-punk történetébe, ahol számtalan fontos zenekarral dolgozott együtt producerként. A Dürerbe egyébként a Converge mellett érkezik még a Toxic Holocaust, a Cancer Bats és a Take Offense is.

Az Akvárium Klub egy hét alatt két izgalmas eseménynek is otthont ad októberben, elsőnek érkezik október 16-án az Einstürzende Neubauten a Liszt Ünnep keretein belül, pár nappal később pedig újra lesz Isolation Budapest.

Az Einstürzende Neubauten a kísérleti zenei műfaj egyik legnagyobb zenekara, amely szintén többször járt már Magyarországon, ezúttal áprilisi, Rampen (apm: alien pop music) című lemezüket turnéztatják majd. A túlzás nélkül történelmi jelentőségű berlini együttes minden bizonnyal az Akvárium színpadára is a saját maguk által épített hangszereivel tér vissza, hogy előadják a spoken-wordből, avantgárd jazzből és indusztriális passzusokból álló lemezt.

A szintén a Liszt Ünnep által megvalósuló Isolation Budapest idén is egyfajta egyéjszakás minifesztiválként tér vissza, az első körös fellépők között pedig olyan előadók szerepelnek, mint az egyszál gitáros blues és a pop között egyensúlyozó Jake Bugg, Fela Kuti fia, a szaxofonos-énekes Seun Kuti, és zenekara, az Egypt 80, vagy éppen a Madlibbel és Freddie Gibbs is kollaboráló rapper, Lord Apex.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!