Ősszel forgatják a sorozatot lezáró Peaky Blinders-filmet

2024. március 22. – 06:49

Ősszel forgatják a sorozatot lezáró Peaky Blinders-filmet
Cillian Murphy Tommy Shelby és Tom Hardy Alfie Solomons szerepében a sorozatban – Fotó: Caryn Mandabach Productions / Ti / Collection ChristopheL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptemberben elkezdődik a Peaky Blinders-film forgatása – erősítette meg a sorozat alkotója, Steven Knight, írja a Rolling Stone magazin.

Knight a BBC This Town című drámájának premierjén azt is megerősítette, hogy Cillian Murphy is visszatért Thomas Shelby szerepében.

„Mindenképpen visszatér a filmhez. Szeptemberben forgatjuk, nem messze innen, Digbethben” – mondta.

Azt már régóta tudni lehetett, hogy a sorozat alkotói egy egész estés nagyjátékfilmmel zárnák le a Shelby család történetét, de sokáig bizonytalan volt – főleg a főszerepet alakító, időközben Oscar-díjassá lett Cillian Murphy egyéb projektjei miatt –, hogy ez mikor valósulhat meg.

A Peaky Blinders 2013-ban debütált, és a BBC egyik legnagyobb nemzetközi sikerévé vált. A sorozat a Shelby nevű ír-cigány gengsztercsalád sorsát követi nyomon az 1920-as évek Birminghamjében és az azt követő évtizedekben.

A Peaky Blinders utolsó, 2022-es hatodik évadáról szóló kritikánkat itt tudja elolvasni. „Óriási kérdés, milyen irányba viszik el a lezárást, mit tud még elmesélni a sorozat egy nagyjátékfilmben, amit hat évadban nem sikerült. Nyilván kell egy tisztességes lezárás Cillian Murphy karakterének, akit bátran oda lehet rakni a popkultúra ikonikus gengszterei mellé. De rajta kívül nehéz olyan szereplőt mondani, akinek a történetét lenne mivel folytatni” – írtuk a „záró” évadról szóló cikkünkben.

Murphy visszatérése a szerephez nem meglepő, a színész már tavaly májusban azt nyilatkozta, hogy szívesen visszabújna a karakter bőrébe egy film erejéig, de csak akkor, ha jó a történet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!