A Spotify elkezd kísérletezni a videóklipekkel

2024. március 13. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Spotify bejelentette, hogy mostantól hivatalosan is támogatja a zenei videókat, és teszteli is a kliplejátszást a platformon – írja a The Verge.

Bár a Spotify elsősorban audio streamingszolgáltatás, már régóta támogatja a videók különböző formáit, legyen szó akár videópodcastokról vagy a Clips nevű rövid, függőleges videókról, amelyek célja, hogy a művészek közvetlenül beszélgethessenek a rajongóikkal. Az új videófunkcióval a Spotify célja, hogy „újabb módot biztosítson a művészek számára, hogy bevonzzák a hallgatókat, és rajongókká tegyék őket”.

Az új szolgáltatás egyelőre csak 11 piacon és csak a prémium előfizetők számára érhető el az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban, Brazíliában, Kolumbiában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Kenyában. A Spotify globális fogyasztói tapasztalatokért felelős vezetője, Sten Garmark szerint az országokat, ahol a tesztüzemet elérhetővé teszik „számos kritérium alapján választották ki, beleértve a piac méretét és a helyi tartalomtámogatás elérhetőségét”.

A Spotify teljes zenei videókatalógusa több ezer dalt fog tartalmazni, a támogatott előadók közé tartozik Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna és Asake is.

A videóklip funkció a támogatott zeneszámok „Lejátszás most” képernyőjén keresztül érhető majd el, ahol a dal címe felett megjelenik a „Váltás videóra” ikon. Ennek megérintése újraindítja a dalt, és elindítja a hozzá tartozó klip lejátszását a kijelző közepén. Az iOS vagy Android készüléket elforgatva teljes képernyőn is le lehet játszani a videót, a „Hangra váltás” gombra koppintva pedig vissza lehet térni a „Lejátszás most” felületre. Az iOS és Android mellett a videóklipek asztali és TV-eszközökön is elérhetők lesznek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!