Visszatér a Spotifyra Neil Young, aki Joe Rogan podcastja miatt kezdte bojkottálni a platformot

2024. március 13. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Két évvel azután, hogy Neil Young bojkottálni kezdte a Spotifyt, a zenéi visszatérnek a platformra – írja a Gizmodo. Young azután döntött úgy, hogy leszedi a számait a streamingplatformról, hogy Joe Rogan – a Spotifyon meghallgatható – podcastjának egyik adásában oltásszkeptikus elméleteket terjesztett. A 2022-es, Roganhez köthető balhé után Young mellett több zenész elhagyta a Spotifyt tiltakozás gyanánt.

Neil Young most azért tér vissza a felületre, mert már a többi platformon is jelen vannak általa „dezinformációs”-nak nevezett podcastok, azt viszont nem teheti meg, hogy minden szolgáltatót otthagyjon, így a jövőben nem ez alapján válogat.

„Döntésemre azért került sor, mert az Apple és az Amazon zenei szolgáltatások ugyanazokat a dezinformációs podcastokat kezdték el szolgálni, amelyek ellen a Spotifynál is tiltakoztam” – írta Young egy keddi blogbejegyzésben.

„Nem hagyhatom csak úgy ott az Apple-t és az Amazont, ahogyan a Spotifyt, mert akkor a zenéim nagyon kevés streamingfelületen keresztül juthatnának el a zenekedvelőkhöz. Ezért visszatértem a Spotifyra abban az őszinte reményben, hogy a hangminőség javulni fog, és az emberek minden zenét úgy hallhatnak és érezhetnek majd, ahogyan mi készítettük őket” – tette hozzá. Youngnak mindig fontos volt a hangminőség, 2014-ben piacra dobott egy Pono nevű szolgáltatást és zeneeszközt, amivel a rossz minőségű MP3-ak ellen küzdött volna, de a projekt három évvel később abbamaradt, mert nem tudta felvenni a versenyt az Apple-lel, az okostelefonokkal és a nagy streamingfelületekkel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!