Kiakadt a magyar származású modell, hogy nem használhatja az n-betűs szót

2024. március 11. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Kellemetlen, hogy valaki azért nem énekelheti az n-betűs szót, mert nem afroamerikai, akkor se, ha jó szándékkal van ott egy koncerten”

– mondta a hétvégén felháborodva a magyar származású amerikai modell, Zita Vass több Instagram-posztban is, amiket a TMZ vett észre.

Vass szerint az a bizonyos n-betűs szó igazából nem is sértő, inkább kedveskedő kifejezés. Ezért is akadt ki rajta különösen, hogy ezt nem rappelheti vagy énekelheti akkor, amikor fizet is azért, hogy ott lehessen egy afroamerikai előadó koncertjén. Érvelése szerint, ha valaki szereti egy afroamerikai előadó zenéjét és jó szándékkal megy el a koncertjére, akkor egész egyszerűen nem lehet rasszista.

Igaz, a magyar származású modell legalább nem ment fel a színpadra, hogy ott gond nélkül rappelje a fehérek szájából mindenképpen sértően hangzó n-betűs szót. Így járt viszont Kendrick Lamar egyik fehér bőrű rajongója pár évvel ezelőtt. Őt ugyanis Kendrick felhívta a színpadra egy alabamai koncerten, de a lány pechjére pont a M.A.A.D. City című számban kellett kisegítenie a rappert, aminek a szövege viszont tele van az említett n-betűs szóval. A rajongó pedig tökéletesen tudta a dalszöveget. Ez viszont mégis kellemetlen helyzetet szült, mert többször is kimondta a sértő, rasszista felhangú kifejezést, így a rapper megállította, majd megkérte, hogy próbálja meg újra, de ezúttal cenzúrázza magát akkor, amikor az ominózus szó jönne.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!