Egy haldokló férfi utolsó kívánsága az volt, hogy láthassa az új Dűne-filmet, végül a rendező laptopján, premier előtt nézhette meg

2024. március 5. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégén került a mozikba a Dűne: Második rész, de egy halálos beteg férfi Kanadában már hat héttel a bemutató előtt lehetőséget kapott arra, hogy belenézzen a filmbe, írja a Washington Post.

Az ötvenes éveiben járó kanadai férfi utolsó kívánsága az volt, hogy ezt a filmet láthassa.

Igazi harc volt az idővel, hogy a filmet eljuttassák a férfinak, mondta a premier előtti vetítést szervező alapítvány, a L'Avant dolgozója. Még januárban tettek ki felhívást a Facebookra, amiben a film rendezőjét, Denis Villeneuve-öt keresték, remélve, hogy hajlandó lesz megvalósítani a haldokló férfi kívánságát.

Villeneuve asszisztense végül január 16-án elrepült Québecbe, hogy megkeresse a haldokló férfit a kórházban. Nála volt a rendező laptopja is, amin elérhető volt az új Dűne-film.

Titoktartási szerződések aláírása után megtekinthette a filmet a haldokló férfi és egy barátja. Bár részben teljesült a kívánsága, a fájdalmai miatt nem tudta végignézni a filmet, pár nappal később pedig meg is halt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!