Budapestre jön a Thievery Corporation

2024. február 15. – 11:44

Budapestre jön a Thievery Corporation
Forrás: Budapest Park

Másolás

Vágólapra másolva

A Thievery Corporation jelenleg új lemezén dolgozik, a hamarosan megjelenő Sound Vagabondot pedig július 14-én a Budapest Parkban is bemutatják, jelentette be a Budapest Park.

Eric Hilton és Rob Garza még a ’90-es évek derekán kezdtek el együtt zenét írni, amikor a mára már kultikussá vált Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek Washingtonban. A közös pont a klubélet szeretetén túl a dub, a bossa nova és a jazz iránti rajongásuk volt, amelynek köszönhetően elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával és megalapították a klub nevét viselő kiadót is. Így születtek a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey single-ök, majd a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló lemezük.

A Thievery Corporation az elmúlt közel két évtizedben eddig megjelent 10 nagylemezén bátran kalandozott a világ zenéi között, bevállalva akár a pszichedelikus rockot is, vagy megidézve a brazil hagyományú bossa novát, miközben dalaik angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg.

A duó eddig háromszor játszott a Budapest Parkban, tavaly pedig a Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépői voltak.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!