Meghalt Carl Weathers, a Rocky-filmek és a Mandalóri sztárja

2024. február 2. – 22:10

Másolás

Vágólapra másolva

76 éves korában meghalt Carl Weathers amerikai színész, az eredeti Rocky-filmek sztárja – írja a Deadline.

Weathers 1948-ban született New Orleansban, és ötven éven át tartó filmes karrierje során több mint 75 filmben és tévéműsorban szerepelt. A már említett Rocky-filmekben Apollo Creed nehézsúlyú bokszbajnok karakterét alakította. Mind a négy régi Rockyban benne volt, az utolsóban a karaktere meghalt meccs közben, amikor a Dolph Lundgren által alakított Ivan Drago orosz ökölvívóval bokszolt.

Friss szerepei közé tartozik, hogy ő volt a Disney+ Star Wars-sorozatában, a Mandalóriban Greef Karga, a fejvadászok céhének vezetője. Weathers 2021-ben Emmy-jelölt volt a szerepért, és a második és harmadik évadban rendezett is egy pár epizódot. Tévés rendezőként ezen túl is dolgozott jó pár projekten, rendezett epizódokat többek között a Chicago Med, az FBI, a Law & Order, és a The Last O.G. című sorozatokban.

Fotó: Valerie Macon / AFP or licensors
Fotó: Valerie Macon / AFP or licensors

Weathers ezenkívül Combat Carlt szinkronizálta a 2019-es, Oscar-díjas Toy Story 4-ben, de emlékezetes az 1988-as Action Jackson című filmben nyújtott alakítása is, ezért NAACP Image Award-jelölést kapott. Emellett játszott együtt Arnold Schwarzeneggerrel az 1987-es Predator filmben.

A család közleménye szerint Weather „békésen hunyt el, álmában” csütörtökön. „Carl kivételes ember volt, aki rendkívüli életet élt. A filmhez, a televíziózáshoz, a művészetekhez és a sporthoz való hozzájárulásával kitörölhetetlen nyomot hagyott” – írták.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!