Új filmen dolgozik Nemes Jeles László, már a főszereplőt keresik

2024. február 1. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszálltát jegyző Nemes Jeles László a magyar Pioneer Pictures gyártócéggel forgatja Árva című új filmjét, amelyet a családja története ihletett – derül ki a produkciós cég közleményéből.

Az Árva forgatása várhatóan 2024 nyarán kezdődik, a film magyar-francia-német-
brit koprodukcióban készül.

Budapesten már folyik a szereplőválogatás, melyet hamarosan kiterjesztenek vidékre, valamint Erdélyre és Kárpátaljára is.

A főszerepre egy 10–13 éves fiút, kiemelt szereplőnek pedig egy 10–13 éves lányt keresnek.

A film 1957 tavaszán, Budapesten játszódik. Andor egy 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel. A fiú azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik náluk egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja, a fiú azonban nem hajlandó apjának tekinteni az idegent. A férfi azonban beköltözik hozzájuk, Andor pedig elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

„A családom története miatt különösen fontos nekem ez a film. Évek óta foglalkoztat a második világháború utáni világ, az emberi sorsok titka és útvesztője a huszadik század elnyomó rendszereiben. Egy gyerek szemszögéből különösen érdekes az emberek lelkébe is beszüremkedő diktatúra – főleg, ha a gyerek családi története egy görög tragédiára emlékeztet, mint filmünkben” – fogalmazott a rendező.

Az Árva forgatókönyvét Nemes Jeles László rendező és Clara Royer együtt jegyzik. Producerei Kemény ldikó és Szále Ferenc, operatőre Erdély Mátyás.

Az Árva magyar-francia-német-brit koprodukcióban készül, gyártását a Nemzeti Filmintézet is támogatja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!