A Szex és New Yorkot is eladja a Netflixnek az HBO

2024. január 24. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO eladta a Netflixnek a Szex és New York 1998 és 2004 között sugárzott évadainak jogait, így a sorozat áprilistól már megjelenhet a Netflix oldalán – írta meg a New York Times belső forrásokra hivatkozva.

A megállapodás részletei egyelőre nem ismertek, így nem tudni, hogy globális jogot szerzett-e meg a Netflix, így az csak később derül ki, hogy Magyarországon is találkozhatunk-e majd a Szex és New York részeivel a streamingszolgáltatónál. (Az eddigi eladott HBO-s sorozatok elérhetőek a Netflix itthoni kínálatában is, valószínűleg ezúttal is így lesz.)

Öt évvel ezelőtt is találhattunk már a Netflixen az oldal riválisaitól származó tartalmakat, viszont mikor az HBO vagy a Disney elindította saját streamingszolgáltatását, kínosan figyeltek arra, hogy a saját produkciók a saját felületükön legyenek csak elérhetőek.

Ez 2023-ban változott meg, amikor az HBO-t birtokló Warner Bros. Discovery ismét elkezdte eladni híresebb, régebbi sorozatait (Az elit alakulat, Sírhant művek, Insecure) a Netflixnek.

A New York Times szerint ez jól mutatja, hogy a Netflix hasznot tud húzni riválisai rosszabb pénzügyi helyzetéből. Míg az üzletnek köszönhetően pénz érkezett az erősen eladósodott Warnes Bros. Discoveryhez, addig a Netflix még több feliratkozót tudott becsalogatni a világszerte ismert címekkel.

A korábban eladott tartalmakkal ellentétben a Szex és New Yorknál bonyolítja a helyzetet, hogy az HBO Maxon, (Amerikában már csak Max) marad a Szex és New York új verziója, az És egyszer csak... címen futó sorozat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mennyit fizetett a Netflix a rivális streamingszolgáltatónak az egyik legnagyobb címéért.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!