Robert Downey Jr. szerint a Vasember élete egyik legjobb alakítása volt

2024. január 12. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

„Annyira kiszolgáltatottnak éreztem magam, miután elhagytam a Marvel akolmelegét, ahol azt hiszem, életem legjobb alakításai közül nyújtottam néhányat, de a műfaj miatt ez egy kicsit észrevétlen maradt” – mondta az Oppenheimerben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe díjjal jutalmazott Robert Downey Jr. egy amerikai podcast vendégeként. A színész leghíresebb szerepe eddig Vasember, azaz Tony Stark megformálása volt a Marvel-filmekben, sőt az első Vasember-filmmel lényegében ő nyitotta meg a kasszasiker szuperhősfilmek sorát 2008-ban.

Robert Downey Jr. (állítása szerint) élete egyik legjobb alakítását nyújtva – Fotó: Paramount Pictures / Marvel Stud / © Paramount Pictures / Marvel Studios
Robert Downey Jr. (állítása szerint) élete egyik legjobb alakítását nyújtva – Fotó: Paramount Pictures / Marvel Stud / © Paramount Pictures / Marvel Studios

Downey Jr. 2008 és 2019 között volt Vasember, de karaktere az utolsó Bosszúállók-filmben meghal, szóval nincs rá sok esély, hogy valaha is újra Vasember lesz. A Deadline szemléje szerint azt mondta, amikor 2019-ben meg kellett válnia a szereptől, minden, amit korábban biztosnak hitt, megváltozott körülötte, emiatt sokat tanult. De talán mégsem eleget, vagy semmiképp sem elég gyorsan, 2020-ban ugyanis elvállalta egy Dr. Dolittle film főszerepét, és óriásit bukott vele.

„És az a kemény, hogy azt mondják, hogy mikor a diák készen áll, megérkezik a Nolan. Úgy értem, a tanár érkezik meg. És pontosan ez történt” – zárta a történetet az Oppenheimerben játszott szerepére utalva.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!