25 évig egy dobozban lapultak, most tízmillióért keltek el a Jóbarátok két részének forgatókönyvei

2024. január 12. – 18:36

Másolás

Vágólapra másolva

22 ezer fontért, azaz közel 10 millió forintért keltek el a Jóbarátok c. sorozat forgatókönyvei egy hertfordshire-i árverésen, amelyekről az elkészültük után meg is feledkeztek, írja a SkyNews. A forgatókönyvek a közkedvelt sorozat negyedik évadának finálé epizódjaihoz íródtak, amikor Ross (David Schwimmer) elveszi Emilyt feleségül (Helen Baxendale) Londonban.

A brit Hanson Ross aukciósház dolgozói szerint a licitálók „megőrültek” a forgatókönyvekért. Már a pénteki árverés előtt égtek a telefonvonalak, és folyamatosan kapták az ajánlatokat a világ minden országából – többek között Ausztráliából, Svájcból és Spanyolországból is.

Miután az epizódokat leforgatták 1998-ban, a forgatókönyvek a wembley-i Fountain Studios egyik alkalmazottjához kerültek. A most 60 éves londoni férfi azt mondta, hogy az irodai fiókjába tette őket, és mikor 1999-ben otthagyta a munkahelyét, minden holmiját egy nagy kartondobozba söpört. Nemrég azonban nagytakarítást végzett otthonában, és akkor lelt rá a több mint 25 éve feledésbe merült forgatókönyvekre.

A férfi azt mondta, a forgatókönyvek megérdemlik, hogy egy hatalmas Jóbarátok-rajongóhoz kerüljenek. Ő nem rajong a sorozatért, csupán azért, mert az amerikai humor más, „mint a miénk” – tette hozzá.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!