Megjelent az Amy Winehouse-film első előzetese, Marisa Abela bújik az énekesnő bőrébe

2024. január 11. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent a Back To Black című, Amy Winehouse-ról szóló életrajzi film első előzetese. A filmben Marisa Abela alakítja a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőt – írja a Variety.

A filmet Sam Taylor-Johnson (Nowhere Boy, A szürke 50 árnyalata) rendezi, aki az énekesnő közeli barátja volt, és kifejezetten brit színésznőt keresett Winehouse szerepére. Így akadt rá a 27 éves Marisa Abelára, akit leginkább az Ipar (Industry) című sorozatból lehet ismerni. Jack O'Connell alakítja majd Winehouse férjét, Blake Fielder-Civilt, Eddie Marsan Winehouse apját, Juliet Cowan pedig Winehouse édesanyját. Az énekesnő nagymamáját Lesley Manville (aki legutóbb a Koronában alakította Margit hercegnőt) játssza.

A forgatókönyvet Matt Greenhalgh írta, a film Amy Winehouse korai felemelkedésébe és úttörő stúdióalbumának, a Back to Blacknek a megjelenésébe enged majd bepillantást.

„Nem azért írok zenét, hogy híres legyek. Azért írok dalokat, mert nem tudom, mit csinálnék, ha nem tenném” – mondja Winheouse szerepében Abela az előzetesben, miközben felcsendül a film címadó dala.

A jellegzetes hangú Amy Winehouse huszonhét éves korában, 2011-ben halt meg, alkoholmérgezésben. Leghíresebb dalai a Rehab és a You Know I'm No Good voltak. A halála óta számos dokumentumfilm jelent meg róla, köztük a 2015-ös Amy, valamint a 2021-ben készült Reclaiming Amy című BBC-tévéfilm. Az életrajzi filmről először 2018-ban jelentették be, hogy fejlesztés alatt áll, de lassan haladt a projekt, 2022-ben is viszonylag kevés dolgot lehetett csak biztosra tudni róla. Az elkészítését maximálisan támogatta Mitch Winehouse, az elhunyt énekesnő édesapja, akit nem túl pozitív fényben mutatott be a 2015-ben a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat is elnyerő Amy-ben.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a filmet mikor fogják bemutatni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!