Ez nem Doom, ez Warhammer

2023. december 23. – 07:44

Ez nem Doom, ez Warhammer
Forrás: Epic Games

Másolás

Vágólapra másolva

A Wahammer 40,000 univerzuma hatalmas. Az eredetileg táblás szerepjátékként már 1987-ben létrejött világ csaknem negyven éve folyamatosan bővül könyvekkel, filmekkel és persze videójátékokkal, mint például a Total War-széria warhammeres epizódjai, vagy a 2011-es Space Marine.

Az idén májusban megjelent Boltgun egy merőben más megközelítés az említett játékokhoz képest: ez egy ízig-vérig boomer shooter. Az internet ez alatt az FPS-ek korai éráját érti, a Doom-, Quake- és Wolfenstein-játékok pörgős, véres és gyakran elég nehéz játékmenetét. Ilyen a Boltgun is, ami a sztorival nem is szarozik sokat: egy bolygóra érkezünk, ahol nem túl meglepő módon mindent és mindenkit le kell lőnünk.

A játék legnagyobb erősségei egyértelműen a műfajból, vagy inkább minizsánerből adódó jegyei, mint a pixeles grafika, a hatalmas, lebegő power-upok, vagy az automatikus életregeneráció hiánya. Végigrohanunk a pályákon, harcolunk gépfegyverrel, shotgunnal, lézerfegyverrel és láncfűrésszel, megkeressük az elrejtett fegyvereket és bónuszokat, és közben megpróbálunk mindenkit megölni.

A Boltgun nem ígér sokat, de amit igen, azt maradéktalanul betartja, a retróhangulatú lövöldözés egészen üdítően hat a sok Call of Duty és Battlefield között, és habár a játék nem tökéletes (az ellenfelek kimondottan buták, ami miatt a játék sokat veszít a nehézségéből), a nosztalgiára vágyó FPS rajongók bátran elvihetik egy körre, hogy mindenkit széttrancsiírozzanak benne. Ráadásul az Epicen január 10-ig mindössze 4800 forintért be lehet húzni!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!