Gary Oldman hálás a Harry Potter- és a Batman-filmeknek, mert megmentették őt

2023. december 17. – 19:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Harry Potter-történet Sirius Blackje, polgári nevén Gary Oldman volt a Drew Barrymore Show c. műsor e heti vendége, és az interjú során köszönetet mondott a Harry Potter- és Batman-filmeknek, amiért megmentették nemcsak a karrierjét, hanem őt is – írja a Variety. Oldman szerint mielőtt megkapta volna Sirius Black és James „Jim” Gordon szerepét, kevés munkája volt. Részben azért is, mert a megkeresések nagy részét visszautasította, ugyanis túl sok utazással és áldozattal járt volna a 42 éves, kétgyerekes Oldmannek.

„Hála Istennek a Harry Potter-filmekért. Én mondom, ez a kettő, a Batman és a Harry Potter tényleg megmentettek, mert így tudtam pénzt is keresni, de otthon is tudtam lenni a gyerekeimmel” – mondta az Oscar- és Golden Globe-díjas angol színész.

Mikor 2005-ben Christopher Nolannel forgatták a Batman: Kezdődik! c. filmet, Oldman 27-szer tette meg az utat Los Angeles és London között, így a munka mellett gyerekeire is tudott időt szakítani, és mindebben Nolan is támogatta őt. Oldman azt mondta, máskülönben úgy érezte volna, hogy egy dadus neveli a gyerekeit.

Oldmannek és az exfeleségének, Donya Fiorentino fényképésznek két fiuk van. Oldman és Fiorentino 1997 és 2001 között alkottak egy párt, a válás során Oldmant családon belüli erőszakkal is megvádolták. Akkor a vádak üresnek bizonyultak, és a színésznek ítélték a fiai felügyeleti jogát. 2018-ban volt felesége azonban ismét felemlegette őket, egészen pontosan akkor, amikor a színész átvette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat A legsötétebb óra c. filmben nyújtott játékáért. Ekkor Fiorentino gratulált az Akadémiának, amiért kitüntetett egy bántalmazót. Oldman fia, Gulliver később nyílt levélben védte meg az apját.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!