Ötmilliós bírságot kapott a Rádió 1 a Balázsék című műsor miatt

2023. december 14. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Rádió 1 kereskedelmi rádión szeptember 19-én reggel 6 óra és 10 óra között sugárzott „Balázsék” című műsorszám miatt indult hatósági eljárás – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A műsorszámot a III. korhatári kategóriába (12 éven aluliak számára nem ajánlott) sorolva tették közzé, de a Médiatanács megállapította, hogy a műsorvezetők az OnlyFans weboldalról olyan közvetett és közvetlen szexuális utalásokat tettek, amelyek káros hatással lehettek a 16 éven aluli hallgatókra.

„A műsorszám a szexualitás társadalmilag elfogadottól eltérő formáit, valamint az érzelemmentes kapcsolatokat elfogadottként vagy követendő mintaként ábrázolta,

ezért a műsorszámot a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel kellett volna ellátni, és ennek megfelelően 21 óra után közzétenni” – fejtette ki az NMHH az álláspontját.

A Médiatanács ezért 5 millió 150 ezer forint bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára, és a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte, valamint – a jogsértés ismételtsége miatt – a vezető tisztségviselőre is bírságot rótt ki.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!