Mit nézzünk? Egy felnövéstörténetet vagy esetleg Tarantinót?

2023. december 10. – 06:21

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (December 7-14.)

John Lennon: Gyilkosság tárgyalás nélkül (John Lennon: Murder Without a Trial, Apple TV+, már elérhető)

Az új dokusorozat 3 epizódban dolgozza fel John Lennon zenészlegenda meggyilkolását, benne kritikusok által méltatott, eddig sosem látott archív felvételekkel és szemtanúi vallomásokkal. A sorozatot Nick Holt és Rob Coldstream párosa rendezi, a narrátor pedig a Golden Globe- és Emmy-díjas Kiefer Sutherland.

Távol a világtól (Leave the World Behind, Netflix, már elérhető)

Pénteken érkezett meg a Netflix új pszichothrillere, amiben A-listás szereplőgárda (Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha'la Jael Herrold és Kevin Bacon!) retteg együtt egy vidéki luxusházban, ahol a nyugalmat egy kopogás, két idegen megjelenése és kibertámadások sorozata töri meg. A filmet néhány amerikai moziban már bemutatták, de hivatalos Netflix-produkció lévén december 8-án a streaming platformon debütált a szélesebb közönség számára. Az inspiráció hozzá Rumaan Alam 2020-as azonos című regénye.

Apolonia, Apolonia (HBO Max, december 10.)

Apolonia, címadó főszereplőnk az élet kihívásaival dacol abban a kivételes, Lea Glob rendezte felnövéstörténetben, amit sokan az év dokumentumfilmjének tartanak. A dániai Glob 13 éven át követte a francia festőt, Apolonia Sokolt, avagy a bohém párizis művészlét női megtestesítőjét. Ennek a 2009-ben indult intim portrénak a kiteljesedése a film, ami esélyes Oscar-induló is egyben, emellett a legtöbb filmfesztiválon körülrajongják már. December 9-én az Európai Filmdíjért száll versenybe Berlinben, ahol borítékolhatóan nagy eséllyel indul, másnaptól pedig streamelni is lehet végre.

Café Marylin (HBO Max, már elérhető)

Szinkronszínész vagy, mindenki eredeti, pótolhatatlan hangod alapján ismer, majd kiderül, hogy valaki pontosan a te orgánumodat birtokolja. Mit teszel? Ebből az érdekes alapállásból indul a Király Attila és Kőrösi István főszereplésében készült 2022-es magyar rövidfilm, aminek a helyszíne a képzeletbeli Café Marylin. Itt ülnek le kávézni egymással a „hangikrek” 27 maradandó perc erejéig.

Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, Prime Video)

Végre-valahára streamelhető Quentin Tarantino karrierjének egyik legfontosabb kultfilmje. A Harvey Keitellel, Steve Buscemivel, Tim Roth-tal, Michael Madsennel, Chirs Pennel és Lawrence Tierneyvel elkövetett Kutyaszorítóban egy neo-noirba bugyolált gyémántrablós bűnügyi hajsza, amit már az ikonikus, lassított nyitójelenet miatt érdemes újra elővenni.

Ez a megjelenés a Telex After és a Warner Bros. Discovery tartalmi együttműködésének részeként jött létre. A cikk a Telex szerkesztési elveinek megfelelően készült, a benne megjelenő véleményt a Warner Bros. Discovery nem befolyásolta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!