Az Ajándék a magyarok kedvenc karácsonyi dala

2023. december 8. – 06:16

Másolás

Vágólapra másolva

A Piramis együttes Ajándék című dala az utóbbi évek első számú hazai karácsonyi slágere. Az Artisjus először készítette el a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok toplistáját, írja az MTI. A listán az első helyen álló Ajándék mellett több popdal és egy gyerekdal, Weöres Sándor egy versének feldolgozása is helyet kapott.

A Piramis Ajándék című dalát, Katona Klári Legyen ünnep és Zséda A szürke patás című száma követi a karácsonyi toplistán.

A további listás dalok között olyan művek is akadnak , amelyeknek több mint száz előadóját tartja nyilván az Artisjus (Legyen ünnep, Add tovább). A Rakonczai–Orbán szerzőpárosnak az első tíz legnépszerűbb dal között két dala szerepel (A szürke patás és a Bereczki–Szinetár páros által előadott Ajándék).

A hazai karácsonyi top 10-es listán a már említetteken kívül szerepel a Fehér karácsony (a TNT dala), az Add tovább (Csondor Kata), a Ha elmúlik karácsony (Neoton Família), az Esti ének (Bagossy Brothers Company), a Csillagszórás (Dés László, Geszti Péter), és a Száncsengő (Bojtorján).

„Az Artisjus sokféle zenefelhasználás után fizet jogdíjat szerzőknek, ezért szerteágazó forrásokból rendelkezünk adatokkal. Koncertes elhangzások mellett rádiós, televíziós játszások, online zenehallgatás, hangfelvétel-kiadás és az üzletek háttérzenéjének információja is befut hozzánk. Ezek 2020–2022-es adataiból tudtunk összesített listát adni a legsikeresebb magyar karácsonyi dalokról, és ezek dalszerzőiről” – idézte Tóth Péter Benjamint, az Artisjus üzleti transzformációs igazgatóját a közlemény.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!