Tátogással vádolják az „ázsiai Beatles”-t, a rendőrség is nyomoz

2023. december 5. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

Tátogással vádolnak Kínában egy népszerű tajvani rockegyüttest, a Maydayt – írja a CNN. November közepén 8 koncertjük is volt Sanghajban, a playback vádja a hétvégén merült fel ellenük.

Kínában kifejezetten tiltják „a nézők megtévesztését”, ezért a sanghaji turisztikai ügynökség, egy önkormányzati hatóság szigorúan vizsgálja az esetet. A vád az egyik legnagyobb videómegosztóról, a Bilibiliről érkezett, amin egy vlogger egy videóban azt állította, hogy kielemzett egy csomó koncertfelvételt, és míg a frontember, Ashin hangja több dalnál is eltért a stúdiófelvételekről ismerttől, néhánynál túlságosan tökéletesen énekelt.

Az együttes kiadója tagadja a vádat, és azt írták, együttműködnek a hatóságokkal, akik kikérték a koncertek felvételeit, hogy kielemezzék őket. Azt is hozzátették, hogy ez a rágalmazás rengeteget ront a Mayday hírnevén.

Van, aki azonnal elítélte az együttest, mások védelmükbe vették őket. A nagy vita csütörtökön indult, vasárnapra az egyik legnépszerűbb téma volt a kínai interneten, a vlogger videóját több mint 300 millióan nézték meg.

Bár tajvani együttesről van szó, évtizedek óta népszerűek Kínában – gyakran az ázsiai Beatles-ként hivatkoznak rájuk –, aminek az egyik oka az lehet, hogy kerülik a két ország közötti feszültség bárminemű említését. Ők voltak az első tajvani előadók, akik a Covid-lezárások és szigorú korlátozások után Kínában koncerteztek. A májusi pekingi koncertjeikre árult 300 ezer jegy öt másodpercen belül elfogyott.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!