Azzal vádolják Jamie Foxxot, hogy nyolc éve szexuálisan zaklatott egy nőt egy New York-i bárban

2023. november 23. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Beperelte Jamie Foxx (valódi nevén Eric Marlon Bishop) amerikai színészt egy nő, aki azt állítja, Foxx 2015-ben egy New York-i étteremben szexuálisan zaklatta őt – írja a BBC.

A nő állítása szerint 2015. augusztus 26-án találkozott a színésszel, amikor egy asztalhoz ültették őket a Catch NYC nevű étteremben és bárban. A színész a nő elmondása szerint ittasnak tűnt, és beleegyezett egy közös fotóba, mondván, „persze, bébi, érted bármit”. Közben olyan megjegyzéseket tett a nőre, hogy „szupermodell teste van”, és „olyan jó az illata”. A férfi ezután (éjjel egy óra körül) a bár egy félreeső részébe vezette a nőt, ahol a nő beleegyezése nélkül megérintette a mellét, és az alsóneműjébe tette a kezét – áll a vádiratban. Foxx állítólag csak akkor állt le, amikor a nő ismerőse – aki a keresésére indult – rájuk talált.

A nő szexuális zaklatással, visszaéléssel, bántalmazással és testi sértéssel vádolja a színészt, és kártérítést követel. A nő az étterem és a bár tulajdonosától, Mark Birnbaumtól is kártérítést követel, aki állítása szerint nem sokkal az incidens előtt szintén az asztaluknál ült. A kereset szerint Birnbaum és az étterem alkalmazottai nem védték meg a nőt, ezzel pedig megszegték a „gondossági kötelezettségüket”.

A kereset hozzáteszi, hogy a nő a „förtelmes cselekmények következtében súlyos érzelmi stresszt és szorongást, megaláztatást, szégyent, poszttraumás stressz-szindrómát és egyéb fizikai és érzelmi károkat szenvedett és szenved ma is”.

A Jamie Foxxot vádoló nő pont azelőtt adta be keresetét a bíróságra, hogy november 24-én lejár az a New York-i törvény, amely eddig lehetővé tette a szexuális bűncselekmények áldozatainak, hogy az elévülési idő lejárta után is pereljenek. Ez alapján a törvény alapján vádolhatták meg korábban Donald Trump volt amerikai elnököt és Bill Cosby komikust is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!