Hetedjére jelölik Taylor Swiftet Grammy-díjra legjobb dal kategóriában, amivel megelőzte a rekorder Paul McCartney-t

2023. november 10. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Anti-Hero című slágerének jelölésével Swift az első dalszerző, aki hét jelölést szerzett az év dala kategóriában a Grammy-díj történetében – írja a BBC.

Swift ezzel megelőzte Paul McCartney-t és Lionel Richie-t, akik holtversenyben állnak a második helyen hat jelöléssel. Az énekesnőt az év albuma és az év felvétele kategóriában is jelölték, az utóbbi kategóriában Olivia Rodrigo, Miley Cyrus és SZA lesznek a vetélytársai.

A legjobb dal kategóriájának listáján Lana Del Rey, Dua Lipa, Billie Eilish, Jon Batiste és SZA szerepelnek. Az év dala abban különbözik az év felvételétől, hogy az előbbi a dalszerzőket és a zeneszerzésben elért eredményeket ismeri el, míg az utóbbi a technikai felvételi folyamatot vizsgálja, figyelembe véve a produkciót, a technikát és az előadást.

Az év lemezéért Miley Cyrus, Olivia Rodrigo, Taylor Swift, SZA, Jon Batiste, Boygenius, Billie Eilish és Victoria Monet szállnak versenybe.

Az új szabályok miatt idén nehezebb volt a művészeknek bekerülniük a Grammy jelöltlistájára. A szervezők az egyes kategóriákban elérhető jelölések számát 10-ről nyolcra csökkentették. A jelöléseket pénteken jelentették be, és idén az énekes-dalszerző SZA kapta a legtöbb jelölést – összesen kilencet.

Az idei díjátadó gálára február 4-én kerül sor Los Angelesben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!