Ilyen, amikor a Hearthstone és a Fűrész találkozik

2023. október 25. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Nem könnyű egy olyan játékot ajánlani, amiről mindenhol csak olyan véleményeket olvasni, hogy „ne nézz róla videókat, ne olvass kritikákat, csak kezdd el játszani!”

Teljesen egyetértek, hiszen a 2021-ben kiadott Inscryption legnagyobb ereje a kreatív csavarokban és merész húzásokban rejlik, amelyek a játék kultikus fejlesztője, Daniel Mullins stílusjegyeinek is mondhatóak.

Forrás: Epic Games
Forrás: Epic Games

Éppen ezért csak a felütéséről és a mechanikákról ejtenék szót: egy sötét kabinban ébredünk, szemben velünk egy titokzatos játékmesterrel, aki kártyázni invitál, a tét pedig nem kisebb, mint az életünk. A Hearthstone-szerű, körökre osztott harcrendszerben egy saját, vadállatokból épült paklit kell fejlesztenünk és bővítenünk, a lényeket pedig kijátszanunk a játékmester által ellenünk küldött lények és boss-ok ellen.

Amíg próbálunk halálról-halálra előrébb haladni (és néha akár a fogainkat kihúzni pár pontért), a kabinban lévő puzzle feladványok megfejtésével és egy hozzánk beszélő kártya segítségével elkezdünk azon dolgozni, hogy megszökjünk ebből a végtelenített fogságból. Nem csak narratív szempontból, hanem műfajilag sem egy szokványos kártyajáték az Inscryption, aminek atmoszférájára csak ráerősít a kimagasló sound design és egyedi látványvilág is.

Akik szeretik a kártyajátékokat, azoknak kötelező darab, de a horror rajongóknak is bátran ajánljuk, mert a játékmenet és a szabályrendszer csak fokozatosan válik egyre komplexebbé. A folyamatos vesztés nem csak, hogy elkerülhetetlen, de a játék szerves részét képezi, minden újabb kezdéssel fejlődik a paklink, új rejtvényeket oldhatunk meg, és lassan a játékmester kiléte sem marad felfedezetlen.

Az Inscryption Steamen november 2-áig féláron, 10 euróért beszerezhető.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!