Ki akarták tenni Amber Heardöt az Aquaman 2-ből, de Elon Musk megfenyegette a stúdiót

2023. október 11. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú cikkben számol be a Variety az Aquaman 2 forgatásának kulisszatitkairól, illetve a film hányattatott sorsáról. Az első Aquaman 2018-ban váratlanul nagy kasszasiker volt, világszerte 1,15 milliárd dolláros jegybevételt termelt, amivel máig a legsikeresebb DC-képregényfilm. Mivel a stúdió azóta is bukást bukásra halmoz (lásd legutóbb a Flash vagy a Blue Beetle), létkérdés számára, hogy a decemberben a mozikba kerülő folytatás is hasonló siker legyen.

Az előjelek azonban nem túl biztatóak. A Variety cikke szerint a forgatáson elég szörnyű volt a hangulat, a címszereplő Jason Momoa többször részegen jelent meg felvenni a jeleneteit, illetve Johnny Deppnek öltözve provokálta a női főszereplő Amber Heardöt (a színésznő Johnny Depp exfelesége, tavaly a fél világ elborzadva figyelte, ahogy a bíróságon kígyót-békát kiabálnak egymásra egy hosszan húzódó, botrányos perben). Momoa tagadja a vádakat, amelyekről a stúdió is kijelentette, hogy alaptalanok.

Még ennél is bizarrabb az a sztori, ami szerint az első Aquaman után Amber Heardöt ki akarták írni a folytatás forgatókönyvéből, és kitenni a stábból, arra hivatkozva, hogy nincs meg a kémia közte és Momoa között, és egyszerűen nem működik a párosuk a képernyőn (ezzel amúgy a filmet látva nehéz is vitatkozni). Ez azonban nem történt meg, mert közbelépett Elon Musk, aki már akkoriban is a világ egyik leggazdagabb embere volt, de még nem Twitter-botrányhős. Heard és Musk 2017-ben néhány hónapig együtt jártak, közvetlenül azután, hogy a színésznő elvált Johnny Depptől. A Variety cikke szerint Musk az ügyvédein keresztül megfenyegette a Warnert, hogy ha kiteszik Heardöt a filmből, tönkreteszi a stúdiót. A Warner végül meghátrált, a színésznő megtartotta a szerepet, de a tesztvetítéseken annyira negatív volt a közönség reakciója, hogy a filmet többször is teljesen újravágták – és a lap értesülései szerint ennek főként Heard jelenetei látták kárát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!