Visszatér a Delta, de nem Kudlik Júlia vezeti majd

2023. október 10. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

Megújulva tér vissza a közmédia egyik legrégebbi tudományos-ismeretterjesztő műsora, a Delta, amelynek új részei október 21-től indulnak a Dunán, írja az Origo. A műsor a ‘70-es években ugyan összeforrt Kudlik Júlia nevével, de nem ő vezeti majd, hanem Fejős Ádám meteorológus, természettudós, zenész. A műsor minden része egy-egy kulcsfogalom köré épül majd, és a műsorvezető tudósokkal, művészekkel, ismert emberekkel járja majd körbe a témát.

„Felemelő érzés részese lenni a kultikus műsor újjászületésének. Az egyediségét nemcsak a körülöttünk lévő világ bemutatásának módja és a témakínálat adja, hanem az egyedülálló látványvilág és vizuális trükkök, a fiataloknak mindezek további vonzerőt jelenthetnek. Őszintén remélem, hogy a megújult Delta az egész családot képes leültetni a televízió elé, mert korosztálytól függetlenül tartalmas szórakozást ígér” – mondta a műsorvezető.

Az 1965-ben indult Delta nemcsak a futurisztikus főcímzenéről, hanem arról a deltaszárnyú, Avro Vulcan nehézbombázóról is ismerős lehet, ami a műsort beharangozó első snittekben is feltűnik. A gép egyébként évtizedekig a Brit Királyi Légierő (RAF) büszkesége volt. Hogy a 2023-as műsor főcíme milyen lesz, az egyelőre nem derült ki.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!