Több mint tízezren várnak arra, hogy jegyet tudjanak venni Azahriah Puskás Arénában lévő koncertjére

2023. október 10. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden 10:10-kor kezdték el értékesíteni a jegyeket Azahriah május 25-én esedékes Puskás Arénában lévő koncertjére, de annyian szabadultak rá a jegyvásárlási rendszerre, hogy délután 13 órakor azt mutatta a Broadway Ticket oldala, hogy 12 858 vásárló várakozik.

Az esemény Facebook-oldalán sokan kétségbeesve kommentelnek, mert attól félnek, hogy el fognak fogyni a jegyek, mire sorra kerülnek. De olyan panasz is érkezett, hogy valakinek sikerült kivárnia a sorát, meg is vásárolta a jegyet, azonban arról nem kapott visszaigazoló emailt.

A jegyrendszer nem fagyott le, csak lelassult

A Telex megkereste a Broadway Ticketet, hogy ők tapasztalnak-e fennakadást a jegyértékesítő rendszerben. Válaszukban azt írták, hogy

„az átlagos jegyértékesítés menetéhez képest jelentős lassulás van, mivel nem jellemző, hogy egyszerre több mint ötvenezren akarnak jegyet vásárolni egy időpontban. Ezért van a várakoztató rendszer. Fel voltunk készülve a többletterhelésre, a jegyrendszer nem fagyott le, csak lelassult”.

Továbbá azt is megkérdeztük, hogy mit tehet az, aki elvben megvette a jegyét a felületen, azonban azt nem kapta meg emailben. Mint írták,

„kis türelmet kérünk ezektől a vásárlóktól, mindenki meg fogja kapni a visszaigazolást, akiknél végbement a fizetési tranzakció. Ha 24 óra elteltével sem kaptak emailes visszaigazolást, írjanak az info@broadway.hu címre, és a kollégák orvosolni fogják a problémát.”

Azahriah menedzsere reménykedik, hogy mindenki jegyhez fog jutni

Azahriah menedzsere, Tóth Gergő a Telex megkeresésére elmondta, hogy hozzájuk is eljutottak ezek a problémák, folyamatosan egyeztetnek a jegyirodával, egyelőre úgy tűnik, hogy a hatalmas érdeklődés okozta az amúgy kisebb mennyiségben felmerülő problémákat. Ez utóbbit nem tartja elképzelhetetlennek azok után, hogy a Budapest Parkba meghirdetett, szeptember 2-ai Azahriah-koncertre 40 perc alatt fogytak el a jegyek.

Korábban azt a tájékoztatást kapták a Broadway Tickettől, hogy felkészültek a nyomásra, ami szerinte várható volt, hiszen az esemény Facebook-oldalán 72 ezer ember jelölte be azt 10 nap alatt, hogy elmegy a koncertre, miközben a Puskás Aréna befogadóképessége közel 50 ezer ember.

Tóth Gergő szerint elképzelhető, hogy valójában nem közel 13 ezer ember próbál most jegyet váltani, hanem csak a fele, mivel a problémák jelentkezésekor sokan egyszerre több gépen, több felületen is beálltak a sorba. De reménykednek abban, hogy aki beáll a sorba, az jegyhez fog jutni.

De ki az az Azahriah?

A 2020-as évek legfelkapottabb magyar popsztárja Azahriah, vagyis a mindössze 21 éves Baukó Attila. A legtöbben még Paul Streetként ismerték YouTube-on, ahol pár év alatt az egyik legismertebb vloggerré vált, jelenleg több mint félmillióan iratkoztak fel a videóira. Ezzel párhuzamosan kezdte el építgetni a zenei karrierjét, ami egy igazi Z generációs sikersztori: a legeslegelső koncertjére 2021-ben rögtön ezerötszázan voltak kíváncsiak az akkor frissen megnyíló Monyolandben, idén márciusban pedig már a Papp László Arénában adott telt házas koncertet. Sokan mégis a tavaly nyári, nagy sajtóvisszhangot kiváltó botránya miatt kezdték el megismerni. Azahriah májusban volt az After Podcast vendége.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!