Először visszamondta a felkérést a Valami Amerika-sorozat főcímdalára Azahriah

2023. szeptember 27. – 06:11

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy kihívás volt, először visszamondtam, amúgy. Merész vállalás azért olyan szempontból, hogy, nem tudom, a filmzenéhez máshogy kell hozzáállni, mint egy sima zenéhez” – beszélt az RTL Fókusz című műsorában Baukó Attila Azahriah a Valami Amerika-sorozat főcímdaláról, aminek nemcsak előadója, hanem zeneszerzője és szövegírója is volt egyben.

Az RTL+ streamingfelületére készült sorozat főcímdalán több hétig dolgozott, és teljesen szabad kezet kapott hozzá. „Szabad kezet kaptam, ennek is nagyon örültem, hogy nem volt semmi olyan megszabva, semmi olyan, aminek muszáj benne lennie. Ez kicsit nehéz is volt, mert annyira szabad kéz volt, hogy nem tudtam, először hova nyúljak” – magyarázta.

A főcímdal egy minitörténetet dolgoz fel, egy ember életútját követi végig, aki „nagy álmokkal indul, meg reményekkel tele. Bekerül a show-bizniszbe, a zene végén meg visszatér oda, ebbe az erdős, nyugodt környezetbe.”

Ahogy a filmeket, úgy a sorozatot is Herendi Gábor rendezte, a főszerepeket pedig Trill Beatrixre, Ember Márkra és Király Dánielre osztották.

Azahriah – azaz Baukó Attila – a 2020-as évek legfelkapottabb magyar popsztárja, aki az After Podcast vendégeként többek között arról is mesélt, hogyan inspirálta a magyar politikai propaganda a Four Moods 2 című számát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!