Azt sem tudtam, mi az a gombfoci – így indult el forgatni Magyarországra a Dallas Bobbyja

2023. szeptember 17. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolcvanas-kilencvenes évek legendás amerikai sorozatának egyik főszereplőjét, a Bobby Ewingot alakító Patrick Duffyt is felkérték a gombfociőrültekről szóló magyar filmhez, Vékes Csaba Lepattanó című romantikus vígjátékához. A filmben Duffy mecénást, Scherer Péter pedig egy fanatikus gombfoci versenyzőt játszik. A tévéfilm, ami a Blue Duck Arts gyártásában készül, eddig összesen 340,6 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet oldalán megjelent adatok alapján.

Emiatt készített most interjút Duffyval a Blikk, amelyből kiderült, hogy Duffyt általában New Yorkba vagy Kanadába hívják forgatni, így eléggé meglepte, amikor azzal hívták fel a menedzsmentjét, hogy elmenne-e Magyarországra. „Érdekelt, de közöltem, hogy szeretném látni előbb a forgatókönyvet. Elküldték és csodálatosnak találtam. Kialakult az a szerencsés együttállás, hogy tetszett a forgatókönyv és még sosem jártam itt, sőt az egykori keleti blokk egyik országában sem – így igent mondtam”.

A film gombfociőrültekről szól, a játékról azonban Duffy sosem hallott korábban, azt sem tudta, mi az. „Még azután sem, hogy elolvastam a forgatókönyvet. Nem értettem, mi ez az egész, szóval már csak ezért is el akartam jönni, hogy megnézzem, hogyan kell játszani. Emellett ez tényleg egy jó és kedves történet, egyrészt amiatt, ahogy a sportról beszél, másrészt a karakterek miatt, akik teljesen átlagos, hétköznapi emberek, mint például egy Hallmark-filmben. Igaz, ez inkább azoknak egy őrültebb verziója” – mondta.

A lap kérdésére azt is elmondta, sosem tapasztalta, hogy mennyire szerették a nézők a Dallast Magyarországon, csak most szembesült vele, mit jelentett ez az olyan országokban, mint Magyarország vagy Románia. „Amit a Dallas mutatott, a lehetőségeket, az álmokat, hogy kinyitotta az emberek szemét egy országra, sokkal magasabbra értékelte a sorozatot ezekben az országokban, egy teljesen másfajta erőt adott. Ám ezzel nem voltam én sem tisztában egészen addig, amíg nem jöttem ide. Ugyan az innen származó érkező emberek próbálták elmesélni, egy román rendező még készített is egy Dallas Hotel című filmet, amely a sorozat népszerűségéről szól, de idejönni Magyarországra és átélni ezt személyesen, az leírhatatlan és ezért nagyon hálás vagyok. Főleg amiatt, hogy még mindig tart”. Itt tartózkodása alatt Duffy egyébként városlátogatásra is megy barátnőjével.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!