A The Killers grúziai koncertjén arra buzdította a közönségét, hogy testvérként tekintsenek az oroszokra

2023. augusztus 17. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

A The Killers bocsánatot kért, miután Brandon Flowers énekest kifütyülték, amiért a grúziai koncerten színpadra hívott egy orosz rajongót, és arra buzdította a közönséget, hogy testvérként tekintsenek egymásra, írja a Guardian. Az eset azért váltott ki felháborodást, mert Grúzia egy volt szovjet állam, 2008-ban háború is robbant ki a két ország között.

Az eset kedd este a grúziai Batumiban tartott koncert vége felé történt, amikor a zenekar a For Reasons Unknown című dal alatt felhívott egy férfit, hogy doboljon velük.

„Nem ismerjük az itteni etikettet, de ez a fickó orosz” – mondta Flowers a közönségnek, akik éljenzés és fújolás keverékével reagáltak. „Nem baj, ha egy orosz jön ide?” – tette fel a kérdést.

A dal után Flowers így folytatta a közönségnek: „Nem tudod felismerni, ha valaki a testvéred? Nem a testvéred?” – kérdezte. „Én nem vagyok a testvéred, mivel Amerikából jöttem?”

Flowers ezután arra buzdította a közönséget, ünnepeljék, „hogy együtt vagyunk itt”.

A beszámolók szerint sokan tiltakozásul elhagyták a stadiont. A koncert után a zenekar bocsánatot kért a történtekért, és azt írták: soha senkit nem akartak megbántani.

A zenekar tájékoztatása szerint Flowers színpadi megjegyzései azt akarták sugallni, hogy a The Killers összes rajongója olyan, mintha egymás testvére lenne, de felismerték, hogy ez a mondat félreérthető.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!