Megvan, ki lesz Clark Kent és Lois Lane az új Superman-filmben

2023. június 28. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

David Corenswet és Rachel Brosnahan alakítják Superman és Lois Lane szerepét James Gunn Superman: Legacy című filmjében – írja a Guardian.

Márciusban derült ki, hogy a DC tavaly kinevezett fejese, James Gunn fogja írni és rendezni a legújabb Superman filmet. Superman szerepét több filmen keresztül Henry Cavill alakította. A brit színészt Gunn leigazolása után menesztették, Gunn indoklása szerint azért, mert fiatalítani szeretnék a szuperhőst. Az új film Clark Kent fiatalkorában játszódik majd.

A film a készítők közleménye szerint „Superman történetét meséli majd el, ahogyan megpróbálja összeegyeztetni kriptoni örökségét és emberi neveltetését Clark Kentként, a kansasi Smallville-ben”.

A harmincéves David Corenswet leginkább A politikus című sorozatból és a 2022-es horror-előzményfilmben, a Pearlben játszott főszerepéről ismert.

David Corenswet – Fotó: Jemal Countess / Getty Images
David Corenswet – Fotó: Jemal Countess / Getty Images

Lois Lane-t az Emmy-díjas Rachel Brosnahan alakítja majd, aki a nagy sikerű A káprázatos Mrs. Maisel című sorozat főszereplője, de korábban szerepelt a Kártyavárban is.

Rachel Brosnahan – Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images
Rachel Brosnahan – Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images

A szerepekre a pletykák szerint esélyes volt az X-Men előzményfilmekből és a Nagy Katalin – A kezdetek című sorozatból ismert Nicholas Hoult, és a brit kosztümös sorozatban, a Bridgertonban feltűnő Phoebe Dyvenor is.

Amikor Brosnahant májusban arról kérdezték, eljátszaná-e Lois Lane szerepét, azt válaszolta: „Rendkívüli lenne. Úgy nőttem fel, hogy Lois Lane-t néztem, ezt a hihetetlenül tehetséges újságírónőt, aki messze nem egy bajba jutott kislány. Ha adódna rá lehetőség, azonnal lecsapnék rá”.

Az író-rendező James Gunn a bejelentésre reagálva azt írta a Twitteren: „Mindketten nemcsak hihetetlen színészek, hanem csodálatos emberek is”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!