Nem Samuel L. Jackson nyerte a Tony-díjat, mégis mindenki a reakciójáról beszél

2023. június 12. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este adták át az Egyesült Államok legmagasabb rangú színpadi elismerését, az 1947 alapított Tony-díjat. Presztízsben ezt a filmesek Oscar-díjához szokták hasonlítani, illetve a televíziós műsorokért járó Emmy-díjhoz is.

Samuel L. Jackson volt az egyik jelölt, és ugyan nem ő nyert, nagyjából annyi cikk született róla, mint a győztesről. A 74 éves Jackson a jelöltséget a legjobb férfi főszereplő kategóriájában a The Piano Lesson című darabban mutatott teljesítményével vívta ki, amit New Yorkban mutattak be.

A díjat azonban nem ő kapta, hanem a Leopoldstadtban játszó Brandon Uranowitz, és az osztott képernyőn azt lehetett látni, hogy az egyébként is egykedvű Jackson meglehetősen csalódott vette tudomásul, hogy nem őt hirdették ki győztesnek. A szeméről, és az arcáról mindent le lehet olvasni. Könnyen előfordulhat, hogy a mémgyáraknak is adott egy kis muníciót.

Az Independent azt a párhuzamot hozta elő, amikor az 1995-ös Oscar-gálán ugyancsak Jackson káromkodott, mert nem ő, hanem Martin Landau nyert.

„Nincs jó vesztes arca” – jegyezték meg most a kommentelők Jacksonról.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!