Krimikomédiát forgat Kern András, Pogány Judit és Bodrogi Gyula

2023. június 12. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Kern András főszereplésével a napokban megkezdődött a Ma este gyilkolunk című krimikomédia forgatása Fazekas Péter rendezésében – közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

A Ma este gyilkolunk egy Agatha Christie stílusát idéző történet, amely egy színészotthonban játszódik, ahol rejtélyes haláleset történik. Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. A filmben Kern András alakítja a detektívnek felcsapó főszereplőt, Tolnai Tivadart.

Fotó: NFI / Filmpositive
Fotó: NFI / Filmpositive

A krimikomédiában Kern András mellett Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati is szerepel. A fiatalabb színész generáció tagjai közül Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András lesz látható.

A film forgatókönyvírója Köbli Norbert, aki többek között A berni követ, A vizsga, A játszma és a Blokád című filmek forgatókönyvét is jegyezte. Az eredeti tervek szerint a Ma este gyilkolunk című filmet Csányi Sándor színész rendezte volna, végül azonban Fazakas Péter lesz a rendezője, aki A játszmát és a 200 első randit jegyezte. A forgatás a tervek szerint 2023. július végéig tart, és a film várhatóan 2024 februárjában kerül a mozikba.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!