Brad Pitt friss keresete szerint bosszúvágy vezérelte Angeline Jolie-t, mikor eladta a francia szőlőbirtokbeli részét egy orosz oligarchának

2023. június 2. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Még mindig nem ért véget a jogi viszály Angelina Jolie és Brad Pitt között az egykor közösen birtokolt francia szőlőbirtok ügyében – derül ki a Page Six cikkéből. A lap hozzájutott egy jogi dokumentumhoz, amelyet Pitt ügyvédei csütörtökön nyújtottak be, és amelyben a színész „bosszúálló” viselkedésnek nevezi, hogy Jolie 2021-ben eladta a Château Miraval szőlőbirtokbeli részesedését egy felügyeleti jogról szóló, számára kedvezőtlen döntés után.

A pár 2008-ban vásárolt közösen birtokot Dél-Franciaországban 30 millió dollárért, az esküvőjüket is itt tartották, de a romantikus helyszín különválásuk után jogi csatatérré vált. Jolie és Pitt 2019-ben váltak el hivatalosan három évnyi jogi folyamat után, ám gyerekeik felügyeleti jogáról máig nincs végleges döntés. A tusakodás egyik állomása volt, hogy Jolie 2021-ben eladta saját részét a birtokban, így Brad Pitt kapott maga mellé egy idegen tulajdonostársat Jurij Shefler orosz oligarcha személyében, akinek vételi ajánlatát korábban már egyszer elutasította.

Pittnek ez nem nagyon tetszett, először 2022-ben nyújtotta be a pert az eladás miatt, „jogellenesnek” nevezve azt. Állítása szerint a Château Miraval megvásárlásakor megállapodtak abban, hogy egyikük sem adja el a részét a másik beleegyezése nélkül.

Jolie ellenkeresetet nyújtott be, azt állítva, hogy soha nem volt ilyen megállapodás. A színésznő azt mondja, azért adta el a tulajdonrészét, hogy függetlenedjen Pitt-től anyagilag, és hpoy „valamilyen formában békét és lezárást találjon saját és gyermekeik életének e mélyen fájdalmas és traumatikus fejezetében”.

A friss beadvány szerint Jolie „titokban összejátszott” a Putyin-közeli oligarha Sheflerrel, és Jolie-nak kifejezetten célja volt, hogy az ügylettel rontsa Pitt reputációját. A jogi lépés egyfajta válaszként értelmezhető Jolie kilenc hónappal ezelőtti ellenkeresetére, amelyben azt állította, Pitt megpróbálta „átvenni az irányítást” a francia borászat felett, hogy biztosítsa, hogy volt neje soha egy fillért se lásson annak hatalmas nyereségből. A keresetben az is benne van, hogy Pitt megpróbálta kényszeríteni Jolie-t, írjon alá egy titoktartási záradékot, amelynek értelmében nem beszélhetett volna a válásuk körülményeiről.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!